Η τέχνη της γραφής θεωρείται στον κόσμο της Μέσης Ανατολής ως η πιο σεβαστή μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας και ο θαυμασμός για αυτήν παραμένει αδιάλειπτος από τον 7ο αιώνα μέχρι σήμερα καθιστώντας την ως μία θεμελιώδη έκφραση της ισλαμικής τέχνης και αισθητικής.

Η έκθεση στοχεύει στην εξοικείωση των επισκεπτών με την εξέλιξη της γραφής αλλά και με τη σύγχρονη καλλιγραφική δημιουργία.

Το πρώτο της τμήμα είναι αφιερωμένο στην ιστορία της καλλιγραφίας από τον 9ο έως τον 19ο αιώνα, μέσα από βιβλία και ενεπίγραφα αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και χειρόγραφα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Το δεύτερο τμήμα εστιάζει στην τέχνη της σύγχρονης καλλιγραφίας, μέσα από τα έργα του Ιρανού καλλιγράφου Μουσταμπά Σαμπζέ με ποιητικό και θρησκευτικό περιεχόμενο, τα οποία παρουσιάζοντια επίσης για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό.

Η έκθεση πραγματοποείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη, Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα

Εξαιτίας της απώλειας του Άγγελου Δεληβοριά, το Μουσείο Μπενάκη ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις του για την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018. Γι΄αυτό το λόγο τα εγκαίνια της έκθεσης Ισλαμική Καλλιγραφία: Η Τέχνη της Ιρανικής γραφής δεν θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στις 20.00, όπως ήταν προγραμματισμένο. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018.

Τοποθεσία: Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, Αθήνα

Eισιτήρια: Γενική είσοδος: € 9 | Μειωμένο: € 7 | Δημοσιογράφοι: € 1

Πληροφορίες / Κρατήσεις:Τηλ.: 210 32 51 311 | www.benaki.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις