Θριάμβευσε η ταινία «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή στο 51ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ του Houston στις ΗΠΑ κερδίζοντας τέσσερα βραβεία.

Η ταινία τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο καλύτερης ταινίας και τρία ακόμη μεγάλα βραβεία, αυτό της μουσικής για τον Μίνωα Μάτσα, φωτογραφίας για τον Άρη Σταύρου καθώς και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στον Οδυσσέα Παπασπηλόπουλο για την ερμηνεία του στον ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη.

Το βραβείο ερμηνείας στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι του αποδόθηκε από την κριτική επιτροπή των κριτικών κινηματογράφου με πρόεδρο τον Nick Nicholson, κριτικό κινηματογράφου στο CNN.

Ας σημειωθεί ότι ο κριτικός κινηματογράφου Nick Nicholson απεδείχθη μέγας θαυμαστής της ταινίας «Καζαντζάκης» και διαρκούντος του φεστιβάλ έστειλε στην παραγωγό της ταινίας κυρία Ελένη Σμαραγδή τα παρακάτω λόγια: “I absolutely loved KAZANTZAKIS!… Thank you! Nick Nicholson CNN Houston”

Επίσης, η ταινία εκτός των τεσσάρων βραβείων, διακρίθηκε και με τις υποψηφιότητες: στην τελική πεντάδα του γυναικείου ρόλου η Μαρίνα Καλογήρου για το ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη καθώς και στην τελική πεντάδα του Β’ Ανδρικού ρόλου ο Θοδωρής Αθερίδης για την ερμηνεία του στον ρόλο του Ζορμπά.

Ας σημειωθεί ότι η μεγάλη προσέλευση των θεατών ανάγκασε τους διοργανωτές του Φεστιβάλ αντί για μία αίθουσα να προβάλλουν την ταινία και σε μία δεύτερη αίθουσα.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η ταινία «Καζαντζάκης» είχε ήδη τεράστια αποδοχή στην εξωτερικό κατά την προβολή της στην Avant premiere της Νέας Υόρκης, όπου η ταινία αγαπήθηκε από ‘Έλληνες ομογενείς αλλά και ξένους θεατές!

Η διοργάνωση της avant premiere πραγματοποιήθηκε από την κυρία Olga Bornozi και στηρίχθηκε από τον εξαίρετο Ελληνοκύπριο της ελληνικής διασποράς κύριο Nίκο Μούγιαρη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις