Θεματικό πάρκο, «μοναδικό στο είδος του, και το οποίο θα αγαπήσουν όλοι», πρόκειται να εγκαινιάσει, το 2022, το Στούντιο Γκίμπλι (Studio Ghibli), το κινηματογραφικό στούντιο κινούμενων σχεδίων που έδωσε φτερά στη φαντασία μικρών και μεγάλων με τις ταινίες «Spirited Away» (ως “Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων” παίχτηκε στην Ελλάδα) και «My Neighbour Totoro».

Το Πάρκο του Στούντιο Γκίμπλι θα δημιουργηθεί στο Expo 2005 Aichi Commemorative Park, στην πόλη Ναγκακούτε, λαμβάνοντας υπόψη «τη λειτουργία και το φυσικό περιβάλλον», καθώς και τις ιστορικές καταβολές της τοποθεσίας, ενώ, παράλληλα, θα κάνει «αποτελεσματική χρήση υπαρχουσών υποδομών και γης που δεν χρησιμοποιείται σήμερα», όπως επισήμαναν εκπρόσωποι της τοπικής κυβέρνησης.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιδιαβούν στο 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων πάρκο συναντώντας ευρωπαϊκά σπίτια από τούβλο σαν και αυτά τα οποία εμφανίζονται σε πολλές από τις ταινίες του Στούντιο Γκίμπλι.

Θα έχουν την ευκαιρία να διαβούν την κύρια πύλη η οποία ανακαλεί στη μνήμη την αρχιτεκτονική του τέλους του 19ου αιώνα που είδαμε στην ταινία «Howl's Moving Castle – ως “Το Κινούμενο Κάστρο”» παίχτηκε στους ελληνικούς κινηματογράφους».

Το πάρκο θα είναι χωρισμένο σε διάφορα τμήματα, στα οποία θα περιλαμβάνεται το Χωριό της Πριγκίπισσας Μονονόκε (από την ταινία «Princess Mononoke») και η Κοιλάδα των Μαγισσών (από την ταινία «Howl's Moving Castle»). Θα υπάρχει επίσης αναπαράσταση του παλαιοπωλείου της ταινίας «Whisper of the Heart», αλλά και μια Μεγάλη Αποθήκη Γκίμπλι, με εκθεσιακούς χώρους, θέατρο και χώρους διασκέδασης. Σε μια άλλη περιοχή του πάρκου, στο Δάσος Ντοντοκό, υπάρχει ήδη το σπίτι από την ταινία «My Neighbour Totoro», το οποίο κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 2005 στην Ιαπωνία.

Σε όλο το πάρκο, διάσπαρτα θα είναι αγάλματα των ζωικών πνευμάτων που συναντήσαμε κατά εκατοντάδες στις ταινίες του Χαγιάο Μιγιαζάκι.

AΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις