"Ο κόσμος εκτιμά πλέον πολύ ένα ταξίδι, μια προσωπική ταξιδιωτική εμπειρία και μάλιστα περισσότερο από μια ακόμη αγορά. Από το να πάρει ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο, προτιμά να κάνει μια εξόρμηση, είτε κοντινή είτε πιο μακρινή, αξιοποιώντας προσφορές που δεν μπορούσε να βρει στο παρελθόν, όπως φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια μέσω διαδικτύου, χαμηλές τιμές στην ενοικίαση διαμερισμάτων ή σπιτιών μέσω διαδικτύου. Μπορεί, επίσης, να αποφύγει τα έξοδα που θα έκανε για το καθημερινό του φαγητό αν προμηθεύεται ο ίδιος τις πρώτες ύλες από σούπερ μάρκετ και μαγειρεύει εύκολα, έξυπνα και οικονομικά στην κουζίνα του καταλύματός του" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παρουσιαστής, μάγειρας, συγγραφέας βιβλίων και μουσικός Ευτύχης Μπλέτσας.

Ο ίδιος εκτιμά ότι ανάμεσα στο ερώτημα "ταξίδια ή αγορές", τα ταξίδια σήμερα κερδίζουν έδαφος καθώς υπερισχύει ο παράγοντας της προσωπικής εμπειρίας.

"Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή που οι οικονομικές δυσχέρειες επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Από την άλλη πλευρά ζούμε και στην εποχή που επιφυλάσσονται ευχάριστες εκπλήξεις και προσφορές στους ταξιδιώτες. Οι πληροφορίες, το οπτικό υλικό και οι δυνατότητες που υπάρχουν για τους ταξιδιώτες παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή μια τεράστια δυναμική" τονίζει. Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι η φύση κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις και υπόσχεται μαγευτικά τοπία, υπέροχες περιπατητικές διαδρομές, βόλτες και εξερευνήσεις χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

Για τη δική του ταξιδιωτική εμπειρία και τις εικόνες που μεταφέρει από τα ταξίδια του στους τηλεθεατές, επισημαίνει ότι το κοινό ανταποκρίνεται πολύ θετικά σε αυτό που παρουσιάζεται με απλό τρόπο. "Δεν υπάρχει τίποτε στημένο. Μέσα από την εικόνα το κοινό ταξιδεύει νοερά, ενώ συμμετέχει στις διαδικασίες που ενεργοποιούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης" τονίζει. Πίσω από κάθε ταξίδι κρύβεται μια σωστή οργάνωση που περιλαμβάνει τα αεροπορικά, ακτοπλοϊκά ή άλλα εισιτήρια, την ενοικίαση ξενοδοχείου και αυτοκινήτων ή άλλων μέσων μετακίνησης, τη συνεννόηση με ταξιδιωτικά γραφεία και την οργάνωση του απαραίτητου κάθε φορά εξοπλισμού. "Μας αρέσει να οργανώνουμε τα ταξίδια μας με την σύντροφό μου, την Ηλέκτρα. Τα στήνουμε όλα μόνοι μας. Είμαστε δύο για όλες τις δουλειές" σχολιάζει.

Στο ερώτημα πού δεν έχει ταξιδέψει, απαντά "στη νότια Αμερική", ενώ για τις προτάσεις των τηλεθεατών σχετικά με τον επόμενο προορισμό αναφέρει: "όταν ρωτάμε τον κόσμο πού θέλει να είναι το επόμενο ταξίδι μας, απαντά στην Ιαπωνία". Για τις προτιμήσεις και τα ταξίδια που ξεχωρίζει σημειώνει ότι τα ταξίδια στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ήταν εξαιρετικά, όπως επίσης και εκείνα στη Φιλανδία και την Λαπωνία.

"Μας αρέσει πάρα πολύ και η Ελλάδα. Κάνουμε πολλά επεισόδια γιατί θέλουμε να υπάρχει μια ποικιλία, ενώ και το κοινό δείχνει να θέλει να δει μια περιοχή με τα δικά μας μάτια. Αγαπημένα μας μέρη στην Ελλάδα είναι τα Ζαγοροχώρια, όχι μόνο τα χωριά και οι ταβέρνες, αλλά οι διαδρομές για πεζοπορία, οι δυνατότητες που παρέχονται για άλλες δραστηριότητες. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα όταν ο καιρός είναι καλός αλλά και το καλοκαίρι που οι περισσότεροι επιλέγουν την παραλία αντί για το βουνό. Υπάρχουν ακόμη νησιά που δεν είναι πολύ δημοφιλή αλλά διαθέτουν καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον, μεγάλες ομορφιές και πολλές ιδιαιτερότητες όπως η Γαύδος, η Νίσυρος, η Ψέριμος" προσθέτει.

Σε ερώτηση για την προσωπική επαγγελματική του διαδρομή ο Ευτύχης Μπλέτσας δηλώνει ότι σπούδασε μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ωστόσο τονίζει ότι θέλησε να κάνει και άλλα πράγματα πιο δημιουργικά, όπως τα ταξίδια, η μουσική, η παραγωγή βίντεο.

"Ξεκίνησα από σπόντα την εκπομπή 'Κουζίνα της Μαμάς'. Γύρισα όλη την Ελλάδα μαγειρεύοντας και τραγουδώντας, έκανα επεισόδια και στο εξωτερικό. Έκανα ένα διάλειμμα για τον στρατό και μετά έκανα δικές μου παραγωγές, έγραψα βιβλία και πλέον με τη σύντροφό μου κάνουμε τον κόσμο να νιώθει ότι ταξιδεύει μαζί μας" λέει.

Τονίζει, δε ότι αυτό που επιδιώκει είναι να μεταφέρει και στους άλλους το μήνυμα να κάνουν πράγματα που αγαπούν και να αναπτύσσουν τα ταλέντα τους γιατί έτσι, όπως λέει, "ο χρόνος και η ενέργεια που επενδύει κανείς δεν φαίνονται κουραστικά και το αποτέλεσμα είναι ότι νιώθει δημιουργικός και ευτυχισμένος επαγγελματίας"….

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις