Από τη δεκαετία του 1980 έρχονται οι «Ιστορίες καθημερινής τρέλας» με την Ορνέλα Μούτι και τον Μπεν Γκαζάρα, αξεπέραστο κινηματογραφικό ζευγάρι στην τολμηρή ταινία του Μάρκο Φερέρι που βασίζεται στην ακόμα πιο τολμηρή αυτοβιογραφία του εκρηκτικού Τσαρλς Μπουκόφκσι, με ιστορίες γεμάτες αλκοόλ και ερωτισμό, στην περιθωριακή πλευρά της Αμερικής.

Η ταινία επανακυκλοφορεί από τις 14 Ιουνίου στους κινηματογράφους Ριβιέρα και Όαση, σε αποκατεστημένη κόπια.

Ο περιπλανώμενος σε έναν άχαρο και εσωστρεφή κόσμο, κάτω από τον καυτό τυραννικό ήλιο του Λος Άντζελες, συγγραφέας Τσαρλς Σίρκιν (Μπεν Γκαζάρα) πνίγει στο ποτό τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής. Η γνωριμία του με μια αινιγματική νεαρή πόρνη, την Κας (Ορνέλα Μούτι), θα δώσει μια νέα πνοή στο μίζερο εικοσιτετράωρό του, αφού η ερωτική σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους θα είναι φλογερή. Δυστυχώς για εκείνη, η προσφορά από ένα εκδοτικό οίκο της Νέα Υόρκης θα υποχρεώσει τον μεσήλικα Τσαρλς να την εγκαταλείψει ολομόναχη, διατηρώντας το ερωτηματικό μέσα του για τι θα είχε συμβεί εάν είχε επιλέξει να ακολουθήσουν ένα κοινό μέλλον.

Φερέρι και Μπουκόφσκι καταδύονται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Οι «Ιστορίες καθημερινής τρέλας» (1981, Storie di ordinaria follia) έχουν βραβευτεί με εννέα διεθνή βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, ερμηνείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις