Δύο διαφορετικά σχήματα, οι RSLG από την Αθήνα και οι Glue σε συνεργασία με τον Ignaz Schick από το Βερολίνο, σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, όπου η αυτοσχεδιαστική τζαζ συναντά την ηλεκτρονική μουσική με τρόπο απρόβλεπτο.

πορούν οι ηλεκτρονικοί ήχοι να ακούγονται ταυτόχρονα οργανικοί και ακουστικοί; Το Improv I παρουσιάζει μια από τις κυρίαρχες τάσεις στη σύγχρονη αυτοσχεδιαστική τζαζ, με δύο αντιπροσωπευτικά σχήματα του είδους, τα οποία πειραματίζονται με live electronics, samples, ηχητικά παιχνίδια και οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει πρωτότυπα πολυσυλλεκτικά ηχοχρώματα.

Με επίκεντρο την avant-jazz και τις εφαρμογές των νέων μέσων, το αθηναϊκό κουαρτέτο RSLG απογειώνει το κοινό σε στιγμές συναισθηματικής φόρτισης, οδηγώντας το σε μια απελευθερωτική διάσταση, σε μια αίσθηση ότι ο χρόνος διαστέλλεται. Στη συνέχεια, οι Glue μαζί με τον sound artist Ίγκνατς Σικ από το Βερολίνο εμπλουτίζουν τους μουσικούς τους αυτοσχεδιασμούς με «πειραγμένους» ηλεκτρονικούς ήχους.

Η ανορθόδοξη προσέγγισή τους βασίζεται στην ισότιμη συμμετοχή των οργάνων και αφήνει στον ακροατή μια συναρπαστική ηχητική παρακαταθήκη γεμάτη κρυφές εντάσεις και εκπλήξεις.

συντελεστές

Glue & Ignaz Schick

Tom Arthurs: τρομπέτα

Miles Perkin: κοντραμπάσο

Γιώργος Δημητριάδης: ντραμς & μικρόφωνα

Ignaz Schick: πικάπ & electronics

RSLG Quartet

Βασίλης Ρούπας: πιάνο, ηχητικά εφέ

Γιάννης Λελούδας: τύμπανα

Στέλιος Γιαννουλάκης: ηλεκτρονικά

Παναγιώτης Ράπτης: σαξόφωνο

διαβάστε περισσότερα

Ο Stef Gijssels του The Free Jazz Collective έγραψε για τους Glue το 2014: «Δημιουργούν ήρεμους αλλά απίστευτης έντασης ηχητικούς κόσμους, χωρίς προσχεδιασμένα σόλο, ενώ μοναδικός στόχος των μουσικών είναι η επίτευξη ενός συνεκτικού και ιδιαίτερου ήχου, με τα μουσικά τους όργανα να ζωγραφίζουν με ελάχιστες νότες έναν ανοιχτό καμβά σιωπής. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, κυρίως λόγω της δυναμικής φύσης της μουσικής τους. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει ρυθμός ή αρμονική εξέλιξη, οι ήχοι προχωρούν προς τα εμπρός και οι μικρές νότες τεντώνονται και ενισχύονται από τους κοφτούς ρυθμούς των κρουστών. Ο μινιμαλισμός εδώ έχει ουσία και βάθος.»

Οι Glue έπαιξαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Αυτοσχεδιάζοντας στη Στέγη». Η συμμετοχή τους στο Improv I αποτελεί τη δεύτερη εμφάνισή τους μπροστά στο αθηναϊκό κοινό.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

16 NOE 2018

21:00

Μικρή Σκηνή

Κανονικό: 7 , 12 €

Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10 €

Παρέα 10+ άτομα: 9 €

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις