Ο ιδρώτας είναι μια έκκριση χημικών ουσιών που συνδέεται με τη θερμότητα, με το πάθος, είναι μια αντίδραση, μια θερμορύθμιση, ένα σωματικό υγρό, μέχρι τώρα ανεξέταστο από τα βλέμματα της Μόδας ή της Τέχνης. Η Άλις Ποτς έχει δημιουργήσει μια αισθητική εξερεύνηση που αγγίζει τη χημεία και την ομορφιά αυτής της εντροπίας. H συλλογή κρυστάλλινων αξεσουάρ που δημιούργησε στο μεταπτυχιακό της στο Royal College of Art από ιδρώτα αθλητών και χορευτών θα παρουσιαστεί σε μια έκθεση, σε επιμέλεια του Σταύρου Καρέλη, σηματοδοτώντας την απαρχή της συνεργασίας της με το Ίδρυμα Ωνάση, ως Onassis Fellow.

«Κάποια μέρα θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τα δικά μας αξεσουάρ πάνω στο δέρμα μας». Αυτό υποστήριξε η Άλις Ποτς, πρόσφατη απόφοιτος του Royal College of Art, όπου μαθήτευσε πλάι στη Zowie Broach, σε μια συζήτηση με τη Sarah Mower.

Στο επίκεντρο της δουλειάς της είναι η εξερεύνηση της σύγκλισης μεταξύ της Μόδας, της Επιστήμης και του ανθρώπινου σώματος. Μελετώντας την ποίηση των ανθρώπινων υγρών, τον ιδρώτα ως τέχνη, η Άλις Ποτς θα ξεκινήσει να διερευνά περαιτέρω την ανθρώπινη αθλητική ανατομία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, καθοδηγούμενη αβίαστα από την ιστορία της Αθήνας, τις καταβολές των Ολυμπιακών αγώνων, το σώμα γεμάτο αίμα, τα μαθηματικά του ιδρώτα, εκείνο το πάθος και την εξέταση των εξαιρετικών επιδόσεων της αθλητικής προσπάθειας στην πόλη, όπου ξεκίνησαν όλα τα αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά επιτεύγματα.

Κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε της Αθήνας, η Άλις Ποτς θα παρουσιάσει ένα έργο που αναδεικνύει το εναλλακτικό μέλλον του design και το οποίο θα αποτελέσει την αφετηρία διερεύνησης μιας βαθύτερης σύνδεσης της δουλειάς της με εναλλακτικές αναγνώσεις και ένα βιώσιμο σύνολο νέων τρόπων έκφρασης.

συντελεστές

Επιμέλεια: Σταύρος Καρέλης

Συντονισμός: Κωνσταντίνα Σουλιώτη

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εγκατάστασης: Mark Boyce

Κείμενα: Sarah Mower

Φωτογραφίες: Nick Knight

Με την αθλητική υποστήριξη των Planet Fitness & More

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

διαβάστε περισσότερα

«Με αυτά τα παπούτσια μπαλέτου αναδεικνύεται το θαύμα της χημείας του ανθρώπινου σώματος που αποκρυσταλλώνεται σε ιδρώτα. Η πρωτοπόρος βιοτεχνολόγος designer Alice Potts έχει ανακαλύψει μια μέθοδο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των κρυστάλλων ιδρώτα. Κατά τη διάρκεια του residency της με το Ίδρυμα Ωνάση στην Αθήνα θα εξερευνήσει τα νέα όρια μεταξύ αισθητικής, φυσικών επιστημών και βιολογίας.» – Sarah Mower

Τις ημέρες του φεστιβάλ I'm Positive (21-22 ΝΟΕ), η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό 12:00-22:00.

14-27 ΝOE 2018

18:00-22:00

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις