Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο Μανόλης Κορές και ο Διονύσης Σαββόπουλος βραβεύτηκαν χθες για την προσφορά τους στον πολιτισμό από το περιοδικό «Επίλογος» – την ετήσια πολιτιστική έκδοση που συμπλήρωσε εφέτος 27 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, γιορτάζοντάς τα στο κατάμεστο από καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων, αμφιθέατρο του μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Οι τιμώμενοι παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συγκινημένοι για την διάκριση, μία ακόμα στη μακρά λίστα διακρίσεων της πολύχρονης καριέρας και προσφοράς τους ο καθένας από το δικό του μετερίζι: ο ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης, παρέλαβε το βραβείο συνιστώντας «να έχουμε συνεχή εγρήγορση και ταπείνωση στη γλώσσα. Η γλώσσα είναι πνευματική άσκηση και πνευματική απόλαυση».

Ο καθηγητής αρχιτεκτονικής Μανόλης Κορρές, που το όνομα του έχει ταυτιστεί με την αρχαιολογία και τα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης, υπογράμμισε ότι τα κίνητρα της δουλειάς του πήγασαν σε όλη του τη ζωή «από ευχαρίστηση, όχι από αίσθηση καθήκοντος» ευχόμενος «η ευχαρίστηση των ανθρώπων από την δουλειά τους να φέρνει αποτέλεσμα χρήσιμο και στους άλλους».

Το πορτρέτο του Διονύση Σαββόπουλου, σκιαγράφησε ο σύμβουλος της έκδοσης «Επίλογος» Κώστας Γεωργουσόπουλος, του Μανόλη Κορρέ ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης και του Γ. Μπαμπινιώτη ο καθηγητής κλασσικής αρχαιολογίας και συμφοιτητής του τιμώμενου από τα χρόνια του '60, Βασίλης Λαμπρινουδάκης .

Η έκδοση «Επίλογος» επιθεωρεί τα γεγονότα του πολιτισμού της χρονιάς που πέρασε, σε όλο το εύρος των τεχνών, από θέατρο και κινηματογράφο έως εικαστικά, χορό, μουσική, βιβλίο, φωτογραφία, αρχιτεκτονική.

«Ένα θησαυροφυλάκιο γεγονότων πολιτισμού της χρονιάς που πέρασε προς αξιοποίηση» χαρακτήρισε την κυκλοφορία 2018 ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, τονίζοντας τη δυσκολία της έκδοσης λόγω της εξασθένισης των χορηγιών.

«Για τον ιδρυτή του, τον αείμνηστο Σπύρο Γαλαίο, το 'επιλογικό' φαινόμενο ήταν η σύνθετη ενέργεια ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών και των ιδεών» υπενθύμισε ο διευθυντής του «Επιλόγου», ηθοποιός Τάκης Βλαστός.

Οικοδεσπότης της βραδιάς, ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις