ΗΕλένη Καραΐνδρουθα παρουσιάσει το νέο της άλμπουμTousdesoiseauxαπό τηνΕCM Newseries/ANMusic, στον Ιανό.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση όπου η Ελένη Καραΐνδρου θα αφηγηθεί την περιπέτεια της νέας δουλειάς της πλαισιωμένη από τον ζωγράφοΧρήστο Μποκόρο, ο οποίος φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του δίσκου της και τονΣωκράτη Σινόπουλοδεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας και συνθέτη.

ΗΕλένη Καραΐνδρουστο πιάνο θα ερμηνεύσει θέματα από το νέο της άλμπουμTousdesoiseauxπου περιλαμβάνει τη μουσική της ομώνυμης θεατρικής παράστασης του Wajdi Mouawad αλλά και της ταινίαςBomb,alovestoryτου Ιρανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Payman Maadi, για την οποία απέσπασε υποψηφιότητα στο 12οAsia Pacific Screen Αwards.

Μαζί της κορυφαίοι σολίστ, Βαγγέλης Χριστόπουλοςόμποε, Αλέξανδρος Μποτίνηςβιολοντσέλο, Ντίνος Χατζηιορδάνουακορντεόν, Γιάννης Ευαγγελάτοςφαγκότο, ηΣαββίνα Γιαννάτουφωνή και οΣωκράτης ΣινόπουλοςΠολίτικη λύρα, λαούτο για να χαρίσουν στους φίλους και το κοινό χρώματα και ήχους από τα νέα της έργα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει οΝίκος ΒοζίκηςτηςΑΝMusic.

Η μεγάλη επιτυχία των συναυλιών της Eλένης Καραΐνδρου στο Παρίσι

ΗΕλένη Καραΐνδρουέρχεται στον Ιανό μετά την μεγάλη επιτυχία των συναυλιών της στο Παρίσι και στο Εθνικό Θέατρο La Colline όπου στις 17 Δεκεμβρίου μέσα σε μια ατμόσφαιρα κατάνυξης το κοινό (νεανικό στην πλειοψηφία), παρακολούθησε τις δύο συναυλίες με τη μουσική της Ελένης Καραΐνδρου για την παράσταση του Λιβανο-Καναδού Wajdi Mouawad,Tousdesoiseaux.

Μετά το τέλος των συναυλιών τα χειροκροτήματα και τα μπράβο δεν έλεγαν να σταματήσουν ξαναφέρνοντας στη σκηνή ολόκληρη την ορχήστρα για να παίξει το θέμα της αγάπης άλλη μια φορά.

Πριν από κάθε συναυλία ο Wajdi Mouawad συγγραφέας, σκηνοθέτης και διευθυντής του θεάτρου La Colline μαζί με την συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου, έβγαιναν στη σκηνή και μπροστά στο κοινό μιλούσαν για τη συνεργασία τους. Ο Wajdi Mouawad είπε ότι από το 1995 που ανακάλυψε τη μουσική της Ελένης στοΒλέμμα του Οδυσσέατου Θόδωρου Αγγελόπουλου γράφει τα έργα του ακούγοντας τη μουσική της. Γράφοντας το έργο τουTousdesoiseauxονειρευόταν να έχει τη μουσική της Ελένης πιστεύοντας ότι κανένας άλλος δεν μπορούσε να είναι πιο ιδανικός από εκείνη.

Η Ελένη μίλησε για τις μεγάλες συναντήσεις που είχε στην καλλιτεχνική της ζωή, ξεκινώντας από τον Αγγελόπουλο περνώντας στην ECM και τον Manfred Eicher και καταλήγοντας στον σπουδαίο Wajdi Mouawad και στο Εθνικό Θέατρο La Colline, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την τιμητική πρόσκληση να παρουσιάσει εκεί τη μουσική της πάνω στη σκηνή και το σκηνικό της παράστασης που επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά εκεί για όλο το Δεκέμβριο ενώ συνεχίζει την τουρνέ της σε όλο τον κόσμο.

Είκοσι μουσικοί σε ημικύκλιο καθήλωσαν το κοινό με τις υπέροχες ερμηνείες τους ενώ ο σχεδιαστής ήχου Γιώργος Καρυώτης δημιουργούσε ένα υπέροχο ηχητικό περιβάλλον στο τεράστιο – 800 θέσεων –θέατρο το οποίο ήταν κατάμεστο. Μια υπέροχη ορχήστρα εγχόρδων με concertino την Αργυρώ Σειρά, ένα «τέλειο σύνολο» όπως το χαρακτήρισε ο σπουδαίος Manfred Eicher, παρών και στις δύο συναυλίες, το παραδοσιακό σύνολο τουΣωκράτη Σινόπουλου,οι σολίστΒαγγέλης Χριστόπουλοςόμποε,Αλέξανδρος Μποτίνηςβιολοντσέλο, ηΣτέλλα Γαδέδηφλάουτο και η υπέροχηΣαββίνα Γιαννάτουχάρισαν μοναδικές στιγμές ανάτασης.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

11/01/2019

20:30

Τοποθεσία:

Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

Eισιτήρια:

Δωρεάν

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

ianos.gr