Καινούργια οπτική της συγκλονιστικής αρχιτεκτονικής εκκλησιών απ' όλον τον κόσμο προτείνει, με τις πανοραμικές φωτογραφίες του, ο Peter Li. Συλλαμβάνοντας με τον φακό του το σύνολο της οροφής και των υποστυλώσεων στους ναούς, ο Li επιτρέπει στον θεατή να νιώσει το πώς είναι να σταθεί στο κέντρο αυτών των μεγαλοπρεπών ιερών μνημείων.

Απλώνοντας το εσωτερικό των ναών, υπογραμμίζεται η συμμετρία του αρχιτεκτονήματος και αυτό είναι που δίνει τη συνολική ισορροπία, υποστηρίζει ο με έδρα το Λονδίνο φωτογράφος.

«Μια πλευρά της διαδικασίας που με τράβηξε στο να τραβάω πανοραμικές φωτογραφίες είναι το ότι μου δίνει τη δυνατότητα να έχω μια θέαση πέραν των όσων "βλέπει" ο φακός» εξηγεί, στο My Modern Met, ο Peter Li. «Το γεγονός ότι δεν θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα μέχρις ότου επικολλήσουμε τις εικόνες μαζί είναι απελευθερωτικό και, ταυτόχρονα, μας γεμίζει προσμονή. Ο αφηρημένος τρόπος παρατήρησης ενός τρισδιάστατου χώρου είναι συναρπαστικός, με τα μάτια μας να απολαμβάνουν τον με λεπτομέρεια λαξευμένο διάκοσμο και το υψηλό επίπεδο της τέχνης, από το πάτωμα ως το ταβάνι ή από τοίχο σε τοίχο».

Οι φωτογραφίες του βραβευμένου φωτογράφου όχι μόνο μας μεταφέρουν σε ένα άλλο μέρος του κόσμου, αλλά και μας επιτρέπουν να απομακρυνθούμε ελαφρώς από τη γνωστή σε εμάς πραγματικότητα. «Παρατηρώντας το σύνολο ενός τρισδιάστατου χώρου, μας δίνεται μια θέαση/οπτική πέραν αυτής που βλέπει το μάτι. Αυτό μας αποσπά από την πραγματικότητα, παίζει με την αντίληψή μας για το σχήμα και τη μορφή και δημιουργεί την αίσθηση ενός άλλου κόσμου. Μέσα από την τέχνη μου, ελπίζω να μοιραστώ με τον θεατή αυτή την απόκοσμη φύση, ενθαρρύνοντάς τον να κάνει ένα βήμα έξω από την πραγματικότητά του» λέει ο Peter Li.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις