Το ενδιαφέρον του κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας "κέντρισε" η αποκάλυψη του πασίγνωστουαρχαιολόγου, με ειδικότητα στην αιγυπτιολογία, Ζάχι Χουάς, ο οποίος υποστηρίζει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη του τάφου του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας.

Πιο αναλυτικά, ο αρχαιολόγος εκτιμά ότι οι δυο βασιλείς της Αιγύπτου, οι οποίοι πέθαναν περίπου το 30 π.Χ. βρίσκονται θαμμένοι μαζί κάπου κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Ο διακεκριμένος αρχαιολόγος και πρώην υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου, μαζί με την συνεργάτη του Κάθλιν Μαρτίνεζ, υποστήριξαν ότι έχουν βρεθεί πολύ σημαντικά στοιχεία ότι η ύπαρξη του χαμένου βασιλικού τάφου βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια, σε ένα ναό αφιερωμένο στον θεό Όσιρι.

Μετά από έρευνες και ανασκαφές είχαν βρεθεί στην περιοχή 27 μούμιες ευγενών ενώ σε νεότερες ανασκαφές στον ναό βρέθηκαν – εκτός των άλλων – μία προτομή της βασίλισσας Κλεοπάτρας, μία μάσκα -η οποία πιστεύεται ότι ανήκε στον Μάρκο Αντώνιο, και 22 νομίσματα με την εικόνα της τελευταίας βασίλισσας των Αιγυπτίων.

Η αρχαιολογική ομάδα του Ζάχι Χουάς, συνεχίζοντας τις ανασκαφές στον χώρο, υποστηρίζει ότι βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη ανακάλυψη η οποία μάλιστα δεν θα αργήσει να γίνει.

«Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε πού πρέπει να σκάψουμε», δήλωσε ο πριν λίγες μέρες ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς, σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε πως με ειδικό ραντάρ τύπου σόναρ, στις ανασκαφές που γίνονται στον ναό Ταμπουσίρις Μάγκνα όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο βασιλικός τάφος, βρέθηκε μια δαιδαλώδης σήραγγα περίπου 20 μέτρα βάθους.

«Ο χαμένος από καιρό τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα αποκαλυφθεί. Το ταφικό σημείο υπολογίστηκε τελικά ότι βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια», σημείωσε ο αρχαιολόγος.

Η υπόθεση που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η ανακοίνωση ότι πρόκειται για τον κοινό τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου καθώς σύμφωνα με τον Αιγυπτιολόγο, οι δύο ταφές έχουν γίνει στον ίδιο χώρο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις