Οι"Μουσικές του Κόσμου"επιστρέφουν δυναμικά και όλο τον Φεβρουάριομήνα θα μας ταξιδέψουν σε πολλές διαφορετικές εποχές, σε πολλά διαφορετικά είδη μουσικής και… σε πολλές διαφορετικές αίθουσες.

Η αρχή γίνεται τηνΚυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019,στις20:30στοΑμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος"στην Καλαμάτα με ένα…"Ταξίδι ψυχής".

Η ερμηνεύτριαΚλεονίκη Δεμίρημετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα, την Αθήνα αλλά και το εξωτερικό (Παρίσι, Μόντρεαλ, Ιορδανία,Βρυξέλλες,Φλωρεντία,Τίρανα κ.α.) επισκέπτεται την Καλαμάτα σε μία μοναδική παράσταση!Ανοίγοντας πανιά, θα μας παρασύρει σ’ ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο,παντρεύοντας παραδοσιακά τραγούδια από την Σμύρνη, την Κρήτη,το Αιγαίο, την Κύπρο, με τα αρώματα της Κάτω Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Μεξικού και θα ταξιδέψει την ψυχή μας ως τη μακρινή Βραζιλία με το “Mancha de Carnaval” και την Αργεντινή με το “Mi Buenos Aires Querido”!Τραγούδια αγαπημένων Μεγάλων Ελλήνων συνθετώνμπλέκονταιμε το σήμερα και τους νεότερους αγαπημένους μας τραγουδοποιούς, αλλά και νέα τραγούδια που γράφτηκαν για τη φωνή της Κλεονίκης Δεμίρη, συνθέτουν το ελληνικό τοπίο, τα τραγούδια της ψυχής μας…Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο αγάπεςκαι μνήμες… Σε αυτό το ταξίδι, σας θέλουμε συνεπιβάτες!Στο πιάνο συνοδοιπόρος ο Γιώργος Τσοκάνης.

Οι"Μουσικές του Κόσμου"είναιένας κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον σύλλογο "ΤΕΡΨΙΣ".

Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ανθρώπινη φωνή. Η ανθρώπινη φωνή από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα αποτέλεσε και αποτελεί αφορμή, έμπνευση, λόγο και αιτία για τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του γήινου πολιτισμού.

Ο λόγος, η ποίηση, το τραγούδι, η προσευχή,το γλέντι, η χαρά, ο πόθος, το παραμύθι, ο θρήνος, το μοιρολόι, ο πόνος από την στιγμή της γέννησης μέχρι και το τέλος του κόσμου εκφράζονται και εκφέρονται με τον ήχο της ανθρώπινης φωνής….

Αυτός θα είναι και ο στόχος του φετινού κύκλου…

"Η ανθρώπινη φωνή της μοναξιάς και της σιωπής…" όπως έγραψε το 1932 στο συννεφιασμένο Λονδίνο, ο Γιώργος Σεφέρης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις