Το «Μην παραχαράζετε την ιστορία» ακούστηκε στους δρόμους και τις πλατείες, και έγινε ένας πραγματικός ύμνος για όσους υπερασπίζονται ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Διασκευάστηκε σε διάφορες εκδοχές, έγινε viral στο διαδίκτυο και δόνησε τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ως δημιουργός του, εμφανίστηκε σε διάφορα μέσαη γιατρός και θεατρική συγγραφέας Μαριγώ Μπούρη, η οποία είχε μιλήσει για το τραγούδι πριν από μερικούς μήνες και είχε πει ότι γράφτηκε πριν από τριάντα χρόνια για τη Μακεδονία.

«Το τραγούδι αυτό το έγραψα 19 χρόνων, περίπου, ήταν πάλι επίκαιρο θέμα το Μακεδονικό, στην κατασκήνωση Πρώτης Φλώρινας. Η έμπνευση ήτανε του Μητροπολίτη τότε Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη που ως Ακρίτης μητροπολίτης είχε καταλάβει τις διαθέσεις των γειτόνων! Είχε γίνει τότε και το συλλαλητήριο του 1992 με την Μελίνα Μερκούρη όπου το αίτημα ήταν από τότε μην παραχαράζετε την ιστορία! Διατράνωνε με τη δύναμη της ψυχής του ότι η Μακεδονία ήταν είναι και θα είναι ελληνική και αυτός και οι υπόλοιποι μεγάλοι πολιτικοί τότε πώς τα καταφέραμε να πάρουμε μία παράταση μέχρι σήμερα!» είχε δηλώσει στο TheCaller.gr

Μόνο που… τελικά το τραγούδι δεν είναι ένα και μάλιστα δεν είναι ελληνικό, αλλά φαίνεται ότι είναι παραδοσιακό σλάβικο!

Η συγκεκριμένη μελωδία ανέβηκε στο Youtube στις 26 Δεκεμβρίου του 2013 και έχει δεχτεί διάφορα σχόλια έκτοτε από χρήστες της πλατφόρμας.

Η ελληνική εκδοχή φαίνεται να ανέβηκε από την κυρία Μπούρη πολύ αργότερα, στις 13 Ιανουαρίου του 2018. Βέβαια, η ίδια υποστηρίζει ότι είχε γράψει το τραγούδι τριάντα χρόνια πριν, στα συλλαλητήρια του 1992, οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να γύρισε πίσω ως αντιδάνειο. Ακούστε την:

Μια άλλη σέρβικη εκτέλεση ανέβηκε στο YouTube στις 25 Ιουλίου του 2017 με τίτλο War.

Ενώ μια ραπ εκτέλεση από τους Arhevarius & Voran με τον τίτλο Phoenix στα Σέρβικα φαίνεται να πουλιέται στο iTunes από το 2016. Αυτή είναι και η εκτέλεση που βρίσκουν SoundHound και Shazam:

Ενώ έχουν κυκλοφορήσει και διάφορες εκτελέσεις του τραγουδιού – ύμνου:

Και βέβαια υπάρχει το επικό μιξάζ που έκανε το Luben:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις