Μία νέα ταινία θόλου με τίτλο «Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας», παραγωγή του BBC Earth και της Ocean X Media, θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 27 Φεβρουαρίου στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η ταινία αποτελεί ένα εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό ταξίδι στους ωκεανούς και στις αβύσσους. Χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία, οι βραβευμένοι παραγωγοί, ταξιδεύοντας σε όλους τους ωκεανούς της Γης, από τις ακτές έως τα σκοτεινά βάθη τους, δημιούργησαν ένα διασκεδαστικό όσο και ποιητικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή στη θάλασσα.

Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες κατάδυσης και κινηματογράφησης, αναδεικνύονται κλασικά θέματα της θαλάσσιας οικολογίας, όπως τα τροφικά πλέγματα και οι σχέσεις ανταγωνισμού και αμοιβαιότητας μεταξύ των θαλάσσιων οργανισμών, αλλά και νέα θέματα, όπως οι διαφυγές ρευστών από τα βάθη των ωκεανών και η χρήση του ήχου για την επικοινωνία των ψαριών.

Τη μουσική της ταινίας έγραψε ο βραβευμένος με Όσκαρ Χανς Τσίμερ, ενώ η αφήγηση στα ελληνικά γίνεται με τη φωνή της ηθοποιού Κατερίνας Λέχου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις