Μια 3D όπερα δωματίου, ένα ποιητικό multimedia έργο υπερσύγχρονης αισθητικής συνδυάζει το live action με καινοτόμες τεχνικές διαδραστικού φιλμ και με την ευφάνταστη μουσική του πάντα καινοτόμου Michel van der Aa.

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στο Μουσικό Φεστιβάλ του Πεκίνου, στο Musica Nova του Ελσίνκι και στα Φεστιβάλ του Αννόβερου και της Λουκέρνης, το Blank Out έρχεται στην Αθήνα.

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 8:00 το βράδυ θα φορέσουμε ειδικά γυαλιά και θα παρακολουθήσουμε ζωντανά (με ελληνικούς υπέρτιτλους) τη state-of-the-art δημιουργία του πρωτοπόρου ολλανδού καλλιτέχνη, που παντρεύει τη νέα μουσική με την τεχνολογία, την παράλληλη σκηνική και τρισδιάστατη κινηματογραφική δράση πάνω σε έναν κοινό μουσικό καμβά.

H σοπράνο Katherine Manley τραγουδά live πάνω στη σκηνή, ενώ ο βαρύτονος Roderick Williams ερμηνεύει τον ρόλο του στην ταινία που προβάλλεται ταυτόχρονα σε διάφορα επίπεδα του σκηνικού χώρου

Μια εύστοχη παράσταση μουσικού θεάτρου με θαυμαστή ροή.

Ένα high-tech θέαμα το οποίο αξιοποιεί τις νεωτερικές τεχνικές και την ιδιαίτερη μουσική, ώστε εικόνα και φυσική παρουσία να βρίσκονται σε τέλεια συνάφεια. Το Blank Out, που βλέπεται μόνο με ειδικά γυαλιά, είναι μια όπερα για σοπράνο, βαρύτονο, χορωδία και ταινία 3D.

Επικεντρώνεται στο διάλογο ανάμεσα σε έναν άνδρα και τη μητέρα του. Το λιμπρέτο είναι βασισμένο στο έργο και τη ζωή της νοτιοαφρικανής ποιήτριας Ingrid Jonker. Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, που πραγματεύεται τη μνήμη και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανασυνθέτουν τις τραυματικές εμπειρίες της ζωής.

Μια συμπαραγωγή της Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας, του Φεστιβάλ της Λουκέρνης και του Θεάτρου της Όπερας της Ρώμης.

Σύνθεση, σκηνοθεσία: Michel van der Aa

Σχεδιασμός φωτισμών: Floriaan Ganzevoort

Δραματουργία: Sophie Motley

Katherine Manley (επί σκηνής)

Roderick Williams (στην ταινία)

Nederlands Kamerkoor (στην ταινία)

«Ο Williams τραγουδά έξυπνα, ως συνήθως, και με μια ειλικρίνεια που καθηλώνει.»

The Guardian

«Ασυνήθιστα πανέμορφη μουσική.»

NRC

«Διευρύνει τα όρια της όπερας. Μια ιστορική παγκόσμια πρεμιέρα.»

Νοοrdhollands Dagblad

Χώρος: Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Ημερομηνίες/ Ώρα έναρξης:

30,31 Μαρτίου 2019/20:00

Τιμές:

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 8

Ζώνη Ε: € 11

Ζώνη Δ: € 17

Ζώνη Γ: € 24

Ζώνη Β: € 29

Ζώνη Α: € 34

Διακεκριμένη Ζώνη: € 40

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις