Αίτηση για την επαναλειτουργία του Mega και την εκπομπή του μέσω των συνδρομητικών καναλιώνCOSMOTE TV και NOVA κατέθεσε η ειδική διαχειρίστρια της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ.

Το σχετικό έγγραφο αίτημα εστάλη στις δύο πλατφόρμες στις 13 Μαΐου, την προηγουμένη δηλαδή από τη συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης που είχαν καταθέσει 175 εργαζόμενοι με την οποία απαιτούσαν να προχωρήσει η ειδική διαχειρίστρια στις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του καναλιού.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού με σκοπό τη μη περαιτέρω συρρίκνωσή του, καθώς η εξαφάνιση του σήματος από τους τηλεοπτικούς δέκτες είναι ενάντια στα συμφέροντά τους,τον απαξιώνει συνεχώς και δεν αποτελεί συνέχιση της λειτουργίας του.

Η ειδική διαχειρίστρια απ΄τη μεριά της,πέρα απ΄την υποχρέωση που έχει να προστατεύσει τα συμφέροντα της επιχείρησης όσο ασκεί καθήκοντα διοίκησης,πιθανόν να αποσκοπεί στο να κλείσουν κάποια παραθυράκια του νόμου που απαιτούν η επιχείρηση που τίθεται σε ειδική διαχείριση να παραμένει εν λειτουργία όλο το διάστημα μέχρι και την τελική εκκαθάρισή της.

Το Mega προβάλλοντας πρόγραμμα μόνο μέσω διαδικτύου τους τελευταίους μήνες, μοιάζει περισσότερο με επιχείρηση web tv και όχι με “Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων” όπως στην πραγματικότητα είναι.

Μπορεί πάντως η ειδική διαχειρίστρια να αναφέρει στην αίτηση της πως η ίδια “έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της εταιρείας έναντι τρίτων και τη διεκπεραίωση των καθημερινών της συναλλαγών”, για τους μισθούς όμως των απλήρωτων επί πολλούς μήνες εργαζομένων, προφανώς δεν ισχύει το ίδιο καθώς κανείς απ’ τους εμπλεκόμενους δεν απαντά τι πρόκειται να συμβεί και αν τελικά θα υπάρξει κάποια καταβολή μισθοδοσίας έστω για την περίοδο της ειδικής διαχείρισης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις