Έργα «δύο κορυφαίων πυλώνων της σύγχρονης ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής», του Δημήτρη Μυταρά και του Αλέκου Φασιανού παρουσιάζονται σε κοινή έκθεση που εγκαινιάστηκε στη Roma Gallery (Ρώμα 5, Κολωνάκι).

«Τα έργα τους «κινούνται σε παράλληλες τροχιές, αλλά στον ίδιο μεσημβρινό, καθώς ''σκηνογραφούν'' κι εμβληματικά ''αφηγούνται'' πραγματικότητες, μέσα από το ένδυμα της δικής του ο καθένας μυθοπλοκής. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον θεατή, μέσα από τη διαλεκτική συμπαρουσίαση των έργων τους, να διακρίνει και να συνομιλήσει κανείς με τις δύο διαφορετικές εκδοχές της "θεατρικότητας'', που ως κοινός θα λέγαμε τόπος, τα χαρακτηρίζει», σημειώνει η ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά. Μιλά για τις μορφές του Δημήτρη Μυταρά που «λειτουργούν ως πρόσωπα και ταυτοχρόνως ως προσωπεία» και του Αλέκου Φασιανού που «γεφυρώνει με άλματα, μέσα από τις δικές του υποβλητικά δυναμικές μορφές, τη ζωτικότητα μιας «παραμυθίας».

Τα έργα των δύο κορυφαίων ζωγράφων, κλασικά πλέον στο είδος τους, παρουσιάζονται με τίτλο «Δημήτρης Μυταράς και Αλέκος Φασιανός: Δύο κορυφαίοι πυλώνες της σύγχρονης ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής». Η έκθεση θα διαρκέσει έως 4/5.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις