​​​​​Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζον Βόιτ διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός μπορεί να προσθέσει ακόμη μία αναγνώριση στη μακρά λίστα με τις τιμητικές διακρίσεις του, είναι τώρα μέλος, διορισμένο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, στο διοικητικό συμβούλιο του διάσημου Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι (John F. Kennedy Performing Arts).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Βόιτ είναι μεταξύ των 10 διορισμένων μελών στο διοικητικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του πρώην κυβερνήτη του Αρκάνσας Μάικ Χάκαμπι. Η θητεία τους είναι εξαετής και λήγει την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Τζον Βόιτ 80 ετών, είναι ο πατέρας της ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί και είναι γνωστός για τους ρόλους του σε επιτυχημένες ταινίες όπως το «Midnight Cowboy» και τo «Coming Home» (για το οποίο κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου το 1979) και την εμφάνισή του στην τηλεοπτική σειρά «Ray Donovan».

Τα τελευταία χρόνια, οι απόλυτες πολιτικές απόψεις του Βόιτ τείνουν να επισκιάσουν το έργο του στην υποκριτική τέχνη. Δεν έχει κρύψει την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το THR και ήταν ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές στο γκαλά που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο θέρετρο Mar-a-Lago στη Φλόριντα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Τζον Βόιτ κοινοποίησε ένα βίντεο στο Twitter στο οποίο υπερασπίστηκε τον Ντόναλντ Τραμπ εναντίον εκείνων που προσπαθούν να τον «πληγώσουν».

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος όλη την ώρα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που με ενοχλούν. Ειδικότερα, αυτό που με ενοχλεί είναι οι άνθρωποι που προσπαθούν να “πληγώσουν” τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής» έγραψε ο ηθοποιός.

«Κάνει τόσο καλή δουλειά κάθε μέρα. Κάνει πραγματικά εκπληκτικά πράγματα και στις ειδήσεις δεν παρουσιάζονται και υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να “μαγειρέψουν” συκοφαντίες και ψέματα για να τον καταστρέψουν» σημείωσε.

Το Κέντρο Κένεντι, το οποίο ιδρύθηκε το 1971, είναι το Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο των ΗΠΑ και βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπιστικών Πόρων, Άλεξ Αζάρ, η βιβλιοθηκονόμος του Κογκρέσου Κάρλα Χάιντεν κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις