Η κολεξιόν «Nomades» του Louis Vuitton μεγάλωσε. Ο γαλλικός οίκος μόδας, με αφορμή την Εβδομάδα Ντιζάιν του Μιλάνου, παρουσίασε στο νεοκλασσικό Palazzo Serbelloni δημιουργίες του Atelier Biagetti, των Zanellato / Bortotto και καινούργιες εμπνεύσεις των Campana Brothers και του Marcel Wanders.

Στην κολεξιόν, οι σχεδιαστές ερμηνεύουν την ιδέα του ταξιδιού και, ταυτόχρονα, αναστοχάζονται το προσωπικό τους ύφος. Το μιλανέζικο Atelier Biagetti δημιούργησε την «Ανεμώνη», ένα τραπέζι φαγητού με υάλινη επιφάνεια και κυματοειδή βάση, καλυμμένη με δέρμα. Το ιταλικό καλλιτεχνικό ντουέτο Zanellato / Bortotto έκανε το ντεμπούτο του, με το παραβάν «Μαντάλα» (τρεις πτυχώσεις).

Εκτίθεται ολόκληρη η κολεξιόν, καθώς και παλαιότερες δημιουργίες σε καινούργιες εκφάνσεις (καινούργια χρώματα, καινούργια υλικά). Σε δωμάτια με χαμηλό φωτισμό, φιγουράρει ο καναπές-παζλ «Bomboca» των Campana Brothers (σε ιριδίζον κίτρινο) και η καρέκλα «Cocoon», καλυμμένη με κόκκινη συνθετική γούνα. Οι Campana Brothers πρόσθεσαν και ένα καινούργιο δημιούργημά τους: την πολυθρόνα «Bulbo», ένα γιγαντιαίο φάκελο σε κίτρινο ύφασμα που δίνει την εντύπωση ότι ένα λουλούδι των Τροπικών αγκαλιάζει όποιον καθίσει εκεί. Το στούντιο «Raw Edges» προσθέτει στη σειρά «Doll Chairs», οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν και να ζωγραφιστούν με το χέρι, με ειδικά μοτίβα.

Ο Marcel Wanders εμφανίζει καινούργιες δημιουργίες: την πολυθρόνα «Diamond» (σχέδιο που παραπέμπει σε κλουβί), το φωτιστικό «Venezia» (που εμπνέεται από παραδοσιακά βενετσιάνικα φανάρια) και το βάζο «Diamond» (από γυαλί μουράνο, κρεμασμένο από δερμάτινους ιμάντες).

Η «Objets nomades» πρωτοπαρουσιάστηκε πριν επτά χρόνια, με τον οίκο Louis Vuitton να προσκαλεί σχεδιαστές να οραματιστούν ευφάνταστα αλλά λειτουργικά έπιπλα και αντικείμενα. Χρόνο με τον χρόνο, ο γαλλικός οίκος διεύρυνε τη συνεργασία του με καινούργιους δημιουργούς, επεκτείνοντας, σήμερα, την κολεξιόν σε 40 έργα, συνολικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις