Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, ο μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Κώστας Χατζηδουλής

Το όνομα του Κώστα Χατζηδουλή ήταν, εδώ και δεκαετίες, ταυτισμένο με το λαϊκό τραγούδι, το μουσικό είδος που αγάπησε, ερεύνησε σε βάθος, υπηρέτησε και μεταλαμπάδευσε στις νεότερες γενιές. Η προσφορά του στην διάσωση, διάδοση και παρουσίαση του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού υπήρξε σημαντικότατη.

Μάς μύησε στον μαγικό κόσμο τους και μας αποκάλυψε τα μυστικά τους μέσα από βιβλία που έγραψε, μεταξύ των οποίων και τα «Ρεμπέτικα και λαϊκά», «Βασίλης Τσιτσάνης: Η ζωή μου, το έργο μου», «Αρχόντισσα. Το μυστικό μιας ζωής» κ.α., μέσα από τα αμέτρητα κείμενά του που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά, μέσα από τις δισκογραφικές παραγωγές που επιμελήθηκε αλλά και τις πολυάριθμες μουσικές εκδηλώσεις που οργάνωσε.

Βαθιά συγκινημένος ο Μανώλης Μητσιάς δήλωσε στο ethnos.gr: «Χάσαμε έναν άνθρωπο που πρόσφερε πάρα πολλά στο ελληνικό τραγούδι. Ο Κώστας Χατζηδουλής ήταν βαθύς γνώστης του λαικού τραγουδιού, ένας άνθρωπος υψηλής ευαισθησίας που φώτισε μια ολόκληρη μουσική εποχή και βοήθησε παράλληλα πολλούς τραγουδιστές».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις