Μήνυμακατά της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη έστειλε το συγκρότημα που εκπροσωπούσε την Ισλανδία στον χθεσινό τελικό της Eurovisionπου διεξάχθηκε στο Τελ Αβίβ.

Το ισλανδικό συγκρότημαHatari άνοιξε κασκόλ με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίαςπου έγραφε επάνω«Παλαιστίνη», την ώρα που ανακοινώθηκε η τελική βαθμολογία τους.

Οι κάμερες απομακρύνθηκαν γρήγορα από το συγκρότημα Hatari και οι παρουσιαστές Bar Refaeli και Ezra Tel προχώρησαν γρήγορα στην επόμενη βαθμολογία, αλλά η ζημιά για τους διοργανωτές είχε γίνει. Οι θεατές, Ισραηλινοί ως επί το πλείστον, άρχισαν να γιουχάρουν και να σφυρίζουν, ενώ αν υπήρξε κάποια κίνηση συμπαράστασης από άλλες αποστολές, αυτή δεν προβλήθηκε ποτέ από τις κάμερες.

Αμέσωςκινητοποιήθηκε η ασφάλειατης διοργάνωσης και αφαίρεσε το κασκόλ. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν άλλες επιπτώσεις για το ισλανδικό συγκρότημα, καθώς οι Ισραηλινοί δεν ανέχονται τέτοιου είδους διαμαρτυρίες.

Η EBU δεν έκρυψε την οργή της και απειλεί την Ισλανδία με κυρώσεις. «Στη ζωντανή μετάδοση του μεγάλου τελικού για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, οι Hatari, το ισλανδικό συγκρότημα, επέδειξαν για λίγες στιγμές μικρά πανό για την Παλαιστίνη ενώ κάθονταν στο Green Room. Ο διαγωνισμός της Eurovision είναι ένα μη πολιτικό event και αυτή η πράξη παραβιάζει άμεσα τους κανονισμούς του. Τα πανό απομακρύνθηκαν γρήγορα και οι συνέπειες αυτής της ενέργειας θα συζητηθούν από το Reference Group (σ.σ. το εκτελεστικό συμβούλιο του διαγωνισμού)», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις