Η Ολίβια Χατζηιωάννου είναι ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτρια, μουσικός, που μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη το βραβείοκαλύτερης μουσικής βίντεοστο φεστιβάλ κινηματογράφου French Riviera Film Festival στις Κάννες.

Η Ολίβια Χατζηιωάννου progressive rock metal artistπου συστηνεται στη μουσική βιομηχανία με το όνομα Οh.(Olivia Hadjiioannou) τιμήθηκε από τη διεθνή κριτική επιτροπή στις Κάννες για το μουσικό της βίντεο «Red Lion» από το άλμπουμτης «Metallia».

Το βραβείο παρέδωσε στην multi-instrumentalist και συνθέτη ο Gotham Chandna, ιδρυτής του Cloud 21 International και η Nicole Muj, ιδρυτής της Kultura PR International.

Αποδεχόμενη το βραβείο ηOh.Δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη τιμή που κέρδισα αυτό το βραβείο και εκπροσώπησα την Ελλάδα στο FRFF στις Κάννες. Η σύγχρονη εμπορική μουσική και η κινηματογραφική βιομηχανία είναι δύσκολες προκλήσεις για τους indie μουσικούς, συνθέτες και σκηνοθέτες, ώστε να πετύχουν και να είναι επικερδείς. Είμαι ευγνώμων σε φεστιβάλ όπως το FRFF, που καλωσορίζουν τις νέες δουλειές, γιορτάζουν την αυθεντικότητα και προωθούν την δημιουργική ελευθερία».

Η Ολίβια Χατζηιωάννου, έχει τιμηθεί για την αυθεντικότητα, την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητά της, στη μουσική και στο βίντεο με πολλά διεθνή βραβεία.

Έκανε το ντεμπούτο της ως Oh. στη διεθνή μουσική σκηνή με το βραβευμένο μουσικό βίντεο Trials το 2013, αναφερόμενο ως ένα από τα 50 σημαντικά γεγονότα κατά την διάρκεια της Ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Με την χρήση της τεχνολογίας του immersive video έβγαλε στο YouTube το 2017, το σινγκλLove of Avalanches,το οποίο όπως αναφέρουν τα διεθνή δίκτυα, είναι ένα από τα πρώτα 360 μοιρών immersive videos που έγιναν στην Ελλάδα.

Πέρα από το βραβείο καλύτερου μουσικού βίντεο στο FRFF, το RED LION, διεκδικεί βραβεία και είναι επίσημη επιλογή σε 10 κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Psychedelic Film Festival στη Νέα Υόρκη και το Lost World Film Festival στην Παλαιόχωρα της Κρήτης.

Η Oh έχει βραβευθεί στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ ανεξάρτητων ταλέντων στις ΗΠΑ και στο Cosmocinema Film Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το EP άλμπουμ Metallia έχει λάβει 32 κριτικές από 13 χώρες και συγκαταλέγεται στο top 10 progressive rock και metal charts, αλλά και ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2018 από το Metal Nation Radio.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις