Την πρώτη της μεγάλη συναυλία στον αύλιο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, παρουσιάζει η Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, ώρα 9 μμ.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μοναδικό πρόγραμμα με τραγούδια και οργανικές συνθέσεις από την περιοχή της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου. Στη συναυλία, εκτός από μουσικές που από κοινού πρότειναν και επέλεξαν οι συμμετέχοντες, θα ακουστούν και συνθέσεις των ίδιων των μελών της Ορχήστρας. Στο τέλος, η Διαπολιτισμική Ορχήστρα θα συμπράξει με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Ένα ιδιαίτερο ταξίδι στον κόσμο της μουσικής ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019, καθώς η Εναλλακτική Σκηνή σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ εγκαινίασαν το νέο σύνολο της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας. Αυτή τη στιγμή τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελούν είκοσι πέντε περίπου μουσικοί, μόνιμοι ή προσωρινοί κάτοικοι της Αθήνας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, το Σουδάν, την Ιταλία, την Κύπρο, το Ιράν, τη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Με κυρίαρχη ιδέα ότι η μουσική αποτελεί κοινό τόπο, η Ορχήστρα αυτή φιλοδοξεί να λειτουργήσει ισότιμης συνάντησης και αλληλεπίδρασης, ως πλατφόρμα επικοινωνίας διαφορετικών αντιλήψεων και πολιτισμών. Προτείνει τον σεβασμό και την αποδοχή του "άλλου", τη σύμπραξη που προκύπτει ως ανάγκη βαθύτερης επικοινωνίας, αλλά και μια νέα μουσική δημιουργία απαλλαγμένη από στερεότυπα, δογματισμούς και αγκυλώσεις. H Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ έχει στόχο να αγκαλιάσει ανθρώπους και μουσικές, γλώσσες και μελωδίες από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Μέσω της μουσικής ως οικουμενικής πρακτικής που ενώνει και συνδιαλέγεται το νέο αυτό σύνολο επιχειρεί να ανοίξει προοπτικές, να δώσει ελπίδα και κυρίως να ενσωματώσει, να αποδεχτεί και να αναδείξει το διαφορετικό.

Υπεύθυνος ορχήστρας είναι ο Χάρης Λαμπράκης. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Ορχήστρας της ΕΛΣ είναι δωρεάν. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα

https://www.nationalopera.gr/ekpaideusi-koinonia/ekapiseitikes-koinonikes-draseis-els/item/1106-diapolitismiki-orxistra-tis-enallaktikis-skinis-tis-els

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις