Τον Αύγουστο του 2012, κάτω από ένα ένα πάρκινγκ στο Λέστερ, μετά από τις επίμονες έρευνες των αρχαιολόγων βρέθηκε, στριμωγμένος σε λίγα εκατοστά, ο σκελετός του πιο παρεξηγημένου βασιλιά της Αγγλίας, του Ριχάρδου Γ΄. Ο τελευταίος βασιλιάς που πέθανε σε μάχη μπορούσε επιτέλους να ταφεί με τις πρέπουσες τιμές, 527 χρόνια μετά τον θάνατό του. Ο τρόπος που είχε «ταφεί» ανταποκρίνεται κατά πολύ στην ιδέα που είχε ο κόσμος γι’ αυτόν όσο ζούσε. Ανήθικος, άπληστος, ανέντιμος, λάτρης της εξουσίας, ένα μίασμα στον καιρό του. Η εσωτερική του ασχήμια ταίριαζε εξαιρετικά με την όψη του. Παραμορφωμένος, καμπούρης, αποκρουστικός, ασουλούπωτος. Όλα αυτά βασισμένα σε ιστορικά τεκμήρια.

Μετά τονΆμλεττου Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, το 2014-15, και τηΣφαγή των Παρισίωντου Κρίστοφερ Μάρλοου που κέρδισε το κοινό του Φεστιβάλ το 2016 και επαναλήφθηκε το 2017, η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, από τις πιο αξιόλογες ομάδες της ελληνικής σκηνής, επιχειρεί να συμπληρώσει αυτήν την ελισαβετιανή τριλογία με όχημα τη νέα ελληνική μετάφραση τουΡιχάρδου Γ΄από την Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου. Η κυρίως έρευνα της Ορχήστρας των Μικρών Πραγμάτων επικεντρώνεται στη συνομιλία λόγου, κίνησης και μουσικής. Η σκηνοθεσία αναζητά την ποίηση του Σαίξπηρ σε διάλογο με το ωμό συμβάν, την ανεπάρκεια της γλώσσας σε αντίθεση με το αναπόδραστο της πράξης.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Συντελεστές:

Μετάφραση – Δραματουργία:Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου
Σκηνοθεσία – Δραματουργία:Χρήστος Θεοδωρίδης
Χορογραφία:Ξένια Θεμελή
Σκηνικά – Κοστούμια:Τίνα Τζόκα
Μουσική:Βασίλης Ντοκάκης
Ανάλυση κειμένου – Ιστορική έρευνα:Παύλος Σούλης
Σχεδιασμός φωτισμού:Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη:Χαρά Τζόκα
Βοηθός χορογράφου:Νικολέτα Κουτίτσα
Γραφίστας:Νώντας Παπουτσής
Φωτογράφος:Αναστασία Γιαννάκη
Οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής:Άννα Τιαγκουνίδου

Παίζουν:Τζωρτζίνα Δαλιάνη,Ξένια Θεμελή, Γιώργος Κισσανδράκης, Νίκος Λεκάκης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος,Άλκης Μπακογιάννης,Κατερίνα Πατσιάνη, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Βασίλης Σαφός, Γιώργος Χριστοδούλου

Προπώληση εισιτηρίων:

Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών: Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου)

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8938112 (Δευτέρα έως Κυριακή 09:00-21:00)

Ηλεκτρονική αγορά: greekfestival.gr και www.ticketmaster.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις