Ο Μπομπ Ρος ζωγράφισε σχεδόν 30.000 πίνακες κατά τη διάρκεια της ζωής του, ωστόσο είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί οποιοδήποτε από τα περίφημα τοπία του.

Οι New York Times αποφάσισαν να λύσουν το μυστήριο. Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την εφημερίδα, οι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει πραγματικά ένας απλός λόγος για τον οποίο είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί ένας πρωτότυπος πίνακας του Ρος.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όπως αναφέρουν οι Larry Buchanan, Aaron Byrd, Alicia DeSantis και Emily Rhyne, περίπου 1.165 από τους περίφημους πίνακες του ζωγράφου είναι κρυμμένοι στη βόρεια Βιρτζίνια, στο κτήριο που στεγάζει τη Bob Ross Inc. Κανένα από τα έργα που στεγάζονται στην εγκατάσταση δεν είναι προς πώληση και το κτίριο είναι κλειστό για τους επισκέπτες.

«Δεν πουλήσαμε ποτέ κανένα από τα έργα του», λέει στους Times, η Τζόαν Κοβάλσκι, Πρόεδρος της Bob Ross Inc. και κόρη της συνεργάτιδας του ζωγράφου, Ανέτ Κοβάλσκι.

Οι πίνακες (τοπία ζωγραφισμένα με λαδομπογιές) που στεγάζονται στα κεντρικά της εταιρείας, στο Χέντον της Βιρτζίνια μπορεί να μην πωλούνται, αλλά η Bob Ross Inc. αποφάσισε να δωρίσει μια σειρά από έργα και αντικείμενα του ζωγράφου στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Smithsonian.

Στη δωρεά περιλαμβάνονται ένας πίνακας του 1994 με τίτλο «Blue Ridge Falls», ένας του 1988 με τίτλο «On a Clear Day», μια σκάλα που χρησιμοποιούσε ο ζωγράφος ως καβαλέτο στα πρώτα επεισόδια της δημοφιλούς εκπομπής«The Joy of Painting» και γράμματα που έγραψαν θαυμαστές του ζωγράφου, ο οποίος πέθανε από λέμφωμα το 1995 σε ηλικία 52 ετών.

«Αυτά τα γράμματα βοηθούν να αποκαλυφθεί ο σημαντικός αντίκτυπος που είχε ο Ρος, βοηθώντας πολλούς ανθρώπους να εκφραστούν πιο άνετα και να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους», λέει ο Έρικ Γιέντς, εκπρόσωπος του μουσείου.

Αξιολογώντας τα «χαρούμενα δέντρα», τα «παντοδύναμα βουνά» και τα «χνουδωτά σύννεφα» που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της 11χρονης πορείας «The Joy of Painting», συνάγεται ότι ο Ρος ζωγράφισε 381 έργα στον αέρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις