Ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 1986, όταν στον Λυκαβηττό οι Τερμίτες έδιναν την τελευταία συναυλία της μουσικής τους πορείας. Οι λόγοι καθαρά οικονομικοί, καθώς η μουσική δεν μπορούσε να προσφέρει τα προς το ζην στα μέλη των Τερμιτών. Από τον τελευταίο δίσκο προέκυψε ένα τραγούδι αναλλοίωτο στον χρόνο, το «Πόσο σε θέλω»…

Σε μια παραλία

Το "Πόσο σε θέλω"γράφτηκε μπροστά σε φωτιά σε μια παραλία του Βόλου. Ο Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος διάβασε τους στίχους και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσαςάρχισε να γράφει τη μελωδία στη κιθάρα. Αργότερα, ο Αντώνης Μιτζέλος έγραψε την εισαγωγή και κάποια άλλα μουσικά μέρη.

Το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στοΛυκαβηττό μπροστά σε 7.000 θεατές. "Και το ηχογραφήσαμε κιόλας. Καλά αυτό έγινε επιτυχία από την πρώτη μέρα. Από την πρώτη στιγμή που το παίξαμε έγινε χαμός. Απίστευτο…", είχε σε συνέντευξή το στο ogdoo, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Τι είχε γράψει ο Αντώνης Μιτζέλος

Σε παλιότερη ανάρτηση του ο Αντώνης Μιτζέλος είχε θυμηθεί:

«Σαν σήμερα στις 27/09/1986 οι Τερμίτες (Μαχαιρίτσας-Μιτζέλος-Κικριλης-Σπυρόπουλος-Βασαλάκης και Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος) δίνουν μια μεγάλη και σημαντική συναυλία στον Λυκαβηττό για να παίξουν τα νέα τους τραγούδια από τον δίσκο “Τσιμεντένια τραίνα” μπροστά σε επτά χιλιάδες “φίλους’’.

Τραγούδια των Τερμιτών ερμήνευσαν και οι τότε συνεργάτες τους. Συμμετείχε η Φλέρυ Νταντωνάκη που τραγούδησε εκείνο το βράδυ για πρώτη φορά το τραγούδι “Η μπαλάντα της νύχτας” ,ο Γιώργος Νταλάρας που τραγουδάει για πρώτη φορά τα τραγούδια “Αρκούδες” και “Σκόνη”, ο Σάκης Μπουλάς για πρώτη φορά το “Φλασακι” και το “Μπανάκι μανάκι”, ο Αντώνης Βαρδής το “Σχήμα Λόγου” ,η Σοφία Βόσσου το “Φιλαράκι” και το “Ούτε σε γνωρίζω”.

Οι αδελφοί Κατσιμίχα μας κάνουν γνωστό τον “Φάνη” τους και ο Γιάννης Γιοκαρίνης τζαμάρει με την μπάντα το “Νοσταλγός του rock n roll’’. Η συναυλία κλείνει με το κομμάτι “Πόσο σε θέλω” που βγαίνει ουσιαστικά από τους Τερμίτες εκείνη την στιγμή πάνω στην σκηνή…

Εκείνο το βράδυ λοιπόν πολλά τραγούδια δέχτηκαν την ευλογία της ζωής την οποία διατηρούν μέχρι και σήμερα. Την ίδια χρονιά η συναυλία κυκλοφόρησε ηχογραφημένη με τον τίτλο “Τσιμεντένιο Κονσέρτο”. Έτσι για την ιστορία και για να μην ξεχνάμε πως ακόμα και στα σκοτεινά χρόνια που ζούμε, ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί και το καλό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις