Το Game of Thrones και η βρετανική σειρά Fleabag κατέκτησαν τα βραβεία Emmy στις κατηγορίες της καλύτερης δραματικής και κωμικής σειράς αντίστοιχα, σε μια απονομή που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα Δευτέρας.

Παρά το αμφιλεγόμενο φινάλε της, που δίχασε το τηλεοπτικό κοινό, η σειρά φαντασίας του G. R.R. Martin ξεχώρισε για μία ακόμη χρονιά στην κατηγορία της, αφήνοντας πίσω δυνατές υποψηφιότητες όπως το Better Call Saul, το Killing Eve και το Ozark.

Στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας, το Fleabag απέσπασε το μεγάλο βραβείο, νικώντας το ξεκαρδιστικό Veep, το ανατρεπτικό Barry και το ευφυέστατο Russian Doll.

H Jodie Comer από το Killing Eve αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά, ενώ ο Billy Porter του Pose απέσπασε το πρώτο βραβείο στην αντίστοιχη κατηγορία για άνδρες.

H Phoebe Waller-Bridge, δημιουργός και πρωταγωνίστρια του Fleabag, αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου σε κωμική σειρά. Στην αντίστοιχη κατηγορία για τους άνδρες, το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Bill Hader, ως τηλεοπτικός Barry.

Ο Peter Dinklage, γνωστός ως «Tyrion» από το Game of Thrones, κέρδισε το Emmy Β' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά. Το αντίστοιχο βραβείο στην γυναικεία κατηγορία απέσπασε η Julia Garner (Ozark).

Στις κωμικές σειρές, τα βραβεία Β' γυναικείου και ανδρικού ρόλου απέσπασαν δύο ηθοποιοί από την ίδια σειρά, το The Marvelous Mrs. Maisel, ο Tony Shalhoub και η Alex Borstein.

Επίσης, η μίνι σειρά Chernobyl με θέμα το τραγικό πυρηνικό δυστύχημα, απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της καλύτερης μίνι σειράς.

Ο «κυρίαρχος» της βραδιάς ήταν το HBO, που πέρυσι είχε έλθει ισόπαλο με το Netflix με 23 νίκες. Φέτος, το αμερικανικό κανάλι πήρε το προβάδισμα με 32 βραβεία, ενώ το Netflix ήρθε δεύτερο με 27. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Amazon με 15 βραβεία.

Η λίστα με τα σημαντικότερα βραβεία

Καλύτερη δραματική σειρά

Game of Thrones

Καλύτερη κωμική σειρά

Fleabag

Α' γυναικείος ρόλος σε δραματική σειρά

Jodie Comer (Killing Eve)

Α' ανδρικός ρόλος σε δραματική σειρά

Billy Porter (Pose)

Καλύτερη σκηνοθεσία σε δραματική σειρά

Jason Bateman (Ozark, Reparations)

Β' γυναικείος ρόλος σε δραματική σειρά

Julia Garner (Ozark)

Β' ανδρικός ρόλος σε δραματική σειρά

Peter Dinklage (Game of Thrones)

Καλύτερο σενάριο σε δραματική σειρά

Jesse Armstrong (Succession, Nobody Is Ever Missing)

Καλύτερη μίνι σειρά

Chernobyl

Α' γυναικείος ρόλος σε μίνι σειρά

Michelle Williams (Fosse/Verdon)

Α' ανδρικός ρόλος σε μίνι σειρά

Jharrel Jerome (When They See Us)

Καλύτερο σενάριο για μίνι σειρά

Craig Mazin (Chernobyl)

Καλύτερη σκηνοθεσία για μίνι σειρά

Johan Renck (Chernobyl)