«Αποτελούν τα δύο μέλη ενός αγρίως ερωτικού και βίαιου δεσμού».

Ο Nick Cave στην πιο πρόσφατη (#66) δημοσίευσή του στην ιστοσελίδα Red Hand Files, εκεί όπου απαντά σε ερωτήσεις θαυμαστών του, για ακόμα μια φορά δεν μάσησε τα λόγια του.

Σε ερώτηση για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και πως αυτές τον οδηγούν στο γράψιμο νέων τραγουδιών, στάθηκε απέναντι σε κάθε είδους δόγμα που -όπως είπε- διεκδικεί τη μοναδική «αλήθεια».

Ο Cave δήλωσε τον αποτροπιασμό του για την υποκρισία της πολιτικής ορθότητας σε πολλά θέματα της κοινωνικής ζωής, αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δόγματα, εξισώνοντας την Antifa στάση με την Άκρα Δεξιά, μην βγάζοντας από το κάδρο τις θρησκείες, τον φανατισμένο αθεϊσμό αλλά και κάθε διχαστικό σύστημα πολιτικής σκέψης.

«Το να ζω σε μια κατάσταση αναζήτησης, ουδετερότητας και αμφιβολίας, πέρα από δόγματα, είναι καλό για την δουλειά μου ως συνθέτης αλλά και ως άνθρωπος. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι απέναντι από κάθε είδους ιδεολογίες που αυτοπροσδιορίζονται ως «η αλήθεια» ή «ο δρόμος»» γράφει αρχικά ο Cave και συνεχίζει:

«Αυτό δεν περιλαμβάνει μονάχα τις θρησκείες, αλλά και τον αθεϊσμό αλλά και κάθε διχαστικό σύστημα πολιτικής σκέψης».

Στην συνέχεια ο Cave γίνεται πολύ πιο συγκεκριμένος, εξισώνοντας την Antifa με την Άκρα Δεξιά:

«Η Antifa και η Άκρα Δεξιά, για παράδειγμα, με τις συχνές οδομαχίες, μοιάζουν να αποτελούν τα δύο μέλη ενός αγρίως ερωτικού, βίαιου και αμοιβαίως αυτοσυντηρούμενου γαμήλιου δεσμού, που στηρίζεται στις τυφλές και άκαμπτες πεποιθήσεις τους. Το μόνο που κάνουν είναι να τρέφουν τον εγωισμό τους. Στα ίδια βρίσκονται και οι Αθεϊστές αλλά και οι θρησκόληπτοι αντίπαλοί τους».

Στη συνέχεια του κειμένου του, ο Cave τα βάζει με την σύγχρονη woke κουλτούρα (η οποία αναφέρεται σε θέματα κοινωνικής ζωής, έχοντας όμως εσχάτως αποκτήσει και αρνητική έννοια εκ μέρους όσων τον συνδέουν με τις υπερβολές της πολιτικής ορθότητας).

«Η Woke κουλτούρα, με όλα τα καλά της, είναι μια ιδεολογία με ανοσία σε κάθε είδους νεωτεριστική πρόταση, κάτι που σημαίνει ότι οι πεποιθήσεις αυτές ενδεχομένως να είναι ξεπερασμένες σε λίγα χρόνια».

Στον επίλογο του κειμένου του ο Cave αναφέρει: «Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ο καθένας από εμάς να έχει τις πεποιθήσεις του ή βεβαίως να μην θυμώνουμε με την κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος, προσπαθώντας πάντα να διορθώσουμε τις αδικίες. Ο ρόλος μου σαν συνθέτης δεν είναι να προσπαθήσω να σώσω τον κόσμο, αλλά να σώσω την ψυχή αυτού του κόσμου. Αυτό προϋποθέτει από μεριάς μου να ζήσω στην «άλλη πλευρά», μακριά από κάθε είδους παραλογισμό, εκεί όπου η τέχνη καίει, τα δόγματα είναι ανάθεμα, ο λόγος ουσιαστικός, η αμφισβήτηση ενέργεια και ο μαγικός τρόπος σκέψης δεν είναι έγκλημα. Οι απαντήσεις στα μυστικά μπορεί να βρίσκονται εκεί, στο αδιατάρακτο σκοτάδι του δάσους, στα απρόσιτα βάθη της θάλασσας, στις αβέβαιες άκρες των δακτύλων μας».

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο αλλά και τις παλιότερες αναρτήσεις του Nick Cave στο Red Hand Files, πατήστε εδώ.

Πηγή: rockyourlife

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις