Στάση στη …”στάση” (είναι ο τίτλος του κεντρικού θεματικού άξονα των εκτιθέμενων έργων) της “7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης” – στους χώρους του MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης(εντός ΔΕΘ-HELEXPO), έκανε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 17.40 στο Μουσείο (πρώην Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) όπου φιλοξενείται το μεγαλύτερο μέρος της “Μπιενάλε” (η διοργάνωση εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα) και ξεναγήθηκε στους χώρους και τα εκτιθέμενα έργα από την κ. Συραγώ Τσιάρα, διευθύντρια της 7ης Μπιενάλε και αναπληρώτρια διευθύντρια του MOMus Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκτιθέμενα έργα, τους καλλιτέχνες – δημιουργούς τους αλλά ιδιαίτερα το χρόνο φιλοτέχνησής τους (ρωτούσε την κ. Τσιάρα για τα έργα – ειδικά αυτά του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη (1936-2017)- που εκτίθενται στην “είσοδο” της έκθεσης, αλλά και αυτά του ζεύγους των καλλιτεχνών “Κalos&klio" που αφορούσαν σε έργα εμπνευσμένα από τη …μνήμη δραστηριοτήτων εμβληματικών προσωπικοτήτων)…

Στην εννοιολογική αμφισημία του όρου “Στάση” – ως θεματική της έκθεσης αναφέρθηκε η κ.Τσιάρα, ξεναγώντας τον πρωθυπουργό.

Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και στοίχισε φέτος περί τις 240.000 ευρώ. Η φετινή Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης ((12.10.2019 – 16.02.2020) για πρώτη φορά επεκτείνεται και στην Αθήνα (στο Μουσείο "Αλεξ Μυλωνά”).

Η επίσκεψη και ξενάγηση του πρωθυπουργού στη Μπιενάλε διήρκησε περί τα 15 λεπτά.

Νωρίτερα (από τις 16.00 το απόγευμα) την 7η Μπιενάλε είχε επισκεφθεί και ξεναγηθεί επί δίωρο σχεδόν η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις