Ένα γκράφιτι του Κιθ Χάρινγκ (Keith Haring) που κοσμούσε το κλιμακοστάσιο στο κέντρο νεολαίας Grace House, σε κτίριο που ανήκει στο ναό της Αναλήψεως, στο Μανχάταν αναμένεται να πουληθεί 3 έως και 5 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Το έργο, το οποίο απεικονίζει έναν από τους πρώτους χαρακτήρες του καλλιτέχνη, το “The Radiant Baby", είχε περίοπτη θέση στο κέντρο νεολαίας της καθολικής εκκλησίας από τις αρχές της δεκαετίας του '80.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Κιθ Χάρινγκ δημιούργησε το έργο με μαύρο βιομηχανικό χρώμα για βάψιμο σπιτιών, χωρίς να επεξεργαστεί πρώτα τη σύνθεση σε σκίτσο ή με υποζωγράφιση.

Ο Γκάρι Μάλον, ο οποίος ήταν διευθυντής του κέντρου νεολαίας δήλωσε στους “The New York Times”: "Όταν νέα παιδιά έρχονταν στο κτίριο αυτό και έβλεπαν όλα αυτά, έλεγαν:" Ω Θεέ μου, αυτός είναι ο Κιθ Χάρινγκ. Είναι πραγματικά αληθινό;”

Το Grace House έκλεισε, ωστόσο το έργο έχει διατηρηθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εκκλησία δαπάνησε 900.000 δολάρια για να αποσπάσει το έργο με συνολικά 13 φιγούρες από το κτίριο που ανεγέρθηκε πριν από 90 χρόνια.

Το έργο δημιουργήθηκε το 1983-1984 στο Grace House, πρώην μοναστήρι και στέγη του Οργανισμού Καθολικής Νεολαίας, στο Μανχάταν.

Το έργο περιγράφεται ως “λεξικό της ορολογίας του Χάρινγκ” και περιλαμβάνει πολλές από τις θρυλικές φιγούρες του.

Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams διοργανώνει την πρώτη δημοπρασία γκράφιτι του Κιθ Χάρινγκ στις 13 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο Κιθ Χαρινγκ γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1958 στην Πενσιλβανία και έφυγε από τη ζωή στις 16 Φεβρουαρίου 1990, σε ηλικία μόλις 31 ετών χτυπημένος από τον ιό HIV, στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις