Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Art against fascism στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός». Το φεστιβάλ έχει στόχο να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες μαθητές/τρίες και νέους/ες που βλέπουν την τέχνη σαν ένα όπλο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει από τις 17.30 με προβολές ερασιτεχνικών ταινιών μικρού μήκους και εκθέσεις φωτογραφίας, ανάμεσα στις οποίες και η έκθεση «Βάλτους Χ» με 50 σκίτσα για την εγκληματική δράση των φασιστών στην Ελλάδα. Στις 18.30 θα ξεκινήσει η εκδήλωση με τίτλο «Η δίκη της Χρυσής Αυγής στην τελική ευθεία» με ομιλητές την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου και τον Γιώργο Λυγουριώτη από το Antinazi Zone, ενώ από τις 20.00 θα ξεκινήσουν οι συναυλίες με μαθητικά και νεολαιίστικα συγκροτήματα. Το φεστιβάλ θα πλαισιώνουν και άλλες δραστηριότητες (τζίβες από τον Huru Hara κ.α.) ενώ θα υπάρχει αντιφασιστικό ενημερωτικό υλικό και βιβλία.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, συμμετοχή εθελοντών στην διοργάνωση κλπ ελάτε σε επαφή μαζί μας

Τηλ. 6947916994, email: [email protected], Instagram: art_against_fascism, fb Antinazizone και 3ο Art Against Fascism ΑΘΗΝΑ

Η απειλή του φασισμού είναι υπαρκτή και για να την αντιμετωπίσουμε χρειάζεται να οργανωθούμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά ενάντια στο φασισμό. Ενώνουμε τις φωνές μας, ενδυναμώνουμε τις δράσεις ενάντια στους ναζί, παλεύουμε, διεκδικούμε και φωνάζουμε. Ο φασισμός σκοτώνει τη φαντασία. Η τέχνη και η δημιουργία τη γεννά.