Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα κοινωνικά δίκτυα το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, στον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ομάδα κοριτσιών, που δεν είχαν καμία σχέση με τα σχολεία του δήμου, "παρήλασε" με έναν… ιδιαίτερο τρόπο, ανάμεσα στα γκρουπ μαθητών.

Με επιστολή που απέστειλαν στην «Εφ.Συν» τα 10 κορίτσια αναλύουν τους λόγους που επέλεξαν να παρελάσουν … «υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python».

Σε κείμενό τους τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».


Monty Python – Η έμπνευση πίσω από το περπάτημα των κοριτσιών

Οι Μόντι Πάιθον (Monty Python -γνωστοί και ως The Pythons) είναι το θρυλικό όνομα της ομάδας παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς «Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντυ Πάιθον» (Monty Python's Flying Circus), της εμβληματικής κωμωδίας που άρχισε να εκπέμπεται στη Μεγάλη Βρετανία το 1969, αλλά και μιας σειράς εκπομπών, κινηματογραφικών έργων, ηχογραφήσεων και θεατρικών παραγωγών από το 1969 μέχρι το 1989.

Τα μέλη της ομάδας των Μόντυ Πάιθον είναι οι Γκράχαμ Τσάπμαν (Graham Chapman), Έρικ Άιντλ (Eric Idle), Τέρι Γκίλιαμ (Terry Gilliam), Τέρι Τζόουνς (Terry Jones), Τζον Κλιζ (John Cleese) και Μάικλ Πέιλιν (Michael Palin).

Τα κωμικά και σατιρικά έργα τους είχαν μεγάλη επιρροή στη λαϊκή κουλτούρα στη Βρετανία, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζοντας μετέπειτα Βρετανούς δημιουργούς.Το συγκεκριμένο έργο που ενέπνευσε τα κορίτσια που παρέλασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια λέγεται «The Ministry of Silly Walks» και είναι ένα σκετς από το σόου Monty Python's Flying Circus, 2η σεζόν, με υπέρτιτλο «Face the Press» (15 Σεπτεμβρίου 1970).

Πρόκειται για μια σάτιρα της γραφειοκρατικής ανεπάρκειας, και δείχνει τον John Cleese ως δημόσιο υπάλληλο σε ένα φαντασιακό Βρετανικό υπουργείο, το οποίο έχει αρμοδιότητα να παράγει παράξενους βηματισμούς.

Οι Pythons χάραξαν μια πορεία που τους κατέστησε θρύλους. Μαζί κατάφεραν μια γερή τομή στον πυρήνα της βρετανικής κωμωδίας με χιούμορ πνευματώδες και επικριτικό, που είχε πλήθος λογοτεχνικών και φιλοσοφικών αναφορών.

Η επιρροή τους κρατάει ακόμη – το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου έχει κατατάξει την εκπομπή τους στην πέμπτη θέση των 100 πιο δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις