Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε, έκανε ο Πέτρος Τατσόπουλος, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου "Είσαι και φαίνεσαι", στον πολυχώρο του εκδοτικού οίκου Μεταίχμιο.

Κατά την παρουσίαση, ο Πέτρος Τατσόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, Δημήτρη Λυμπεριάδη, που τον κράτησε στη ζωή.

"Ο μόνος τρόπος για να δείξω την ευγνωμοσύνη μου σε αυτόν τον άνθρωπο που με κράτησε σε αυτόν τον πλανήτη για λίγες μέρες ακόμη είναι να του αφιερώσω αυτό το βιβλίο", σημείωσε ο κ. Τατσόπουλος.

Στη συνέχεια δήλωσε: "Ρίχνοντας μια επί τροχάδην ματιά στα βιβλία μου, είδα ότι έχω εννέα non fiction βιβλία, δηλαδή αυτά που κάποιοι υποτιμητικά τα λένε "δημοσιογραφικά". Εγώ δεν έκανα διάκριση ανάμεσα σε δημοσιογραφικά και άλλα βιβλία, δεν θεωρώ κάποια ανώτερα και κάποια άλλα λιγότερο. Απεναντίας, κάποια από τα πιο καλά βιβλία που έχω διαβάσει είναι γραμμένα από δημοσιογράφους, και ειδικά Αγγλοσάξωνες. Πάντοτε πίστευα πως, οποιοδήποτε κείμενο και αν γράφεις, πρέπει να επενδύεις την ίδια ενέργεια, την ίδια ζωτικότητα και τον ίδιο σεβασμό".

Το βιβλίο αποτελεί μια συγκεντρωτική έκδοση που περιλαμβάνει άρθρα του συγγραφέα, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα "Τα Νέα".

"Είναι μια συλλογή κειμένων του της τελευταίας τριετίας, με σπαράγματα από προσωπικές αναμνήσεις, και όχι μόνο πολιτικές, αλλά και πολιτικές, με ακούσματα, ταινίες, διαβάσματα και την επίδραση που είχαν όλα αυτά. Και κυρίως, καταπώς λέει και ο υπότιτλος, ρίχνει μια αιχμηρή ματιά, ένα βλέμμα που δεν χαϊδεύει, αντιθέτως ενοχλεί, είναι αιχμηρό", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος.

Προσέθεσε δε χαριτολογώντας: "Αυτό, βεβαίως μένει να αποδειχθεί από τη νεκροψία".