Η παράσταση θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 21.00 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους.

Πρωταγωνιστεί ο απολαυστικός 'Αντριου Σκοτ, γνωστός στο ευρύ κοινό ως Μοράιρτυ στον «Σέρλοκ» του BBC. Γραμμένο το 1939, το έργο πραγματεύεται τα θέματα της φήμης, της επιθυμίας και της μοναξιάς και αποτελεί επί της ουσίας μια καρικατούρα του Κάουαρντ, όπως είχε ομολογήσει ο ίδιος. Είναι εμπνευσμένο από έναν στίχο του τραγουδιού «Carpe diem» («Άδραξε τη μέρα») που ακούγεται στη σαιξπηρική «Δωδέκατη νύχτα».

Στο «Present Laughter», ο αστέρας του θεάτρου Γκάρρυ Έσσενταϊν ετοιμάζεται για περιοδεία στην Αφρική, όπου μια αλυσίδα τραγελαφικών γεγονότων βγάζει την πολυτάραχη ζωή του εκτός ελέγχου. Μέσα σε δύο σαρωτικά εικοσιτετράωρα, ο Γκάρρυ, που ήδη βασανίζεται από την κρίση της μέσης ηλικίας, θα ζήσει χαοτικές καταστάσεις έρωτα, (-) και πανικού.

Το έργο ανέβηκε το 1942, όταν ο Κάουαρντ ακολούθησε τη συμβουλή του Ουίνστον Τσώρτσιλ, ότι θα προσέφερε μεγαλύτερο έργο στην πατρίδα αν πήγαινε να διασκεδάσει τα στρατεύματα στο μέτωπο. Και πράγματι, ο ακαταπόνητος Βρετανός συγγραφέας ταξίδεψε σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία, παίζοντας και τραγουδώντας αποκλειστικά για τους στρατιώτες.

Η δορυφορική προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς «National Theatre Live» σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις