"Καζαντζάκης": Δυο χρόνια μετά άλλο ένα βραβείο για το έργο του Σμαραγδή στην Αμερική

"Καζαντζάκης": Δυο χρόνια μετά άλλο ένα βραβείο για το έργο του Σμαραγδή στην Αμερική

Οι ταινίες του Γιάννη Σμαραγδή είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του Ελληνισμού

Δύο χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας «Καζαντζάκης» το έργο του σημαντικού σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή διακρίθηκε για άλλη φορά  με το βραβείο κοινού σε φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη και στην Ατλάντα.

Ο δραστήριος καλλιτεχνικός διευθυντής του Hellenic Film Society James De Metro ήρθε στην Ελλάδα πρόσφατα μάλιστα για τη διπλή βράβευση. Ο De Metro δε σταματά να γνωρίζει στους ομογενείς και όχι μόνο, την σύγχρονη κινηματογραφική Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι η ταινία «Καζαντζάκης», έχει εκχωρηθεί αφιλοκερδώς στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού για την πολιτιστική διπλωματία της χώρας και όπου προβάλλεται στο εξωτερικό, γνωρίζει πάντα την ίδια θερμή υποδοχή.

Η ζωή του Καποδίστρια στη μεγάλη οθόνη
Αυτές τις ημέρες ο σκηνοθέτης ζει στην τροχιά ενός ακόμα μεγάλου Έλληνα... Θα ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη την ζωή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια.

Μετά τους θρύλους για τον Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο), Καβάφη, Καζαντζάκη, ο σκηνοθέτης καταπιάνεται με εκείνους του τραγικού πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας.

Βαθύτατη επιθυμία του σκηνοθέτη είναι να εκχωρήσει την ταινία αφιλοκερδώς στην διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού (αν το επιθυμεί) για τις ευρύτερες εκδηλώσεις της επετείου των 200 χρόνων από την Απελευθέρωση της χώρας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και Ρωσία, Ελβετία, Γαλλία κ.α.