Αθήνα, Καρλσρούη και Παρίσισυντονίζονται ζωντανά με ήχο και βίντεο σε έναν νέο ηχητικό χάρτη πέρα από γεωγραφικά σύνορα.

Η αθηναϊκή συναυλία αποτελείται από τη σύνθεση τουΔημήτρη Καμαρωτού«Μουσική είναι η πόλη», ένα οδοιπορικό ηχογραφήσεων ενός παρατηρητή της πόλης που στη συνέχεια τη μεταλλάσσει, μέσω των ήχων, σε μια φανταστική εκδοχή της.

Μια ορχήστρα με κλασικά όργανα, αλλά χωρίς μουσικούς, είναι εγκατεστημένη στη σκηνή. Οι ήχοι της πόλης που ακούγονται στην αίθουσα από ένα ειδικό σύστημα ήχου, γύρω και πάνω από τους θεατές, ενεργοποιούν και συντονίζουν τα όργανα, που προσθέτουν τα δικά τους, ιδιαίτερα ηχοχρώματα στο αθηναϊκό ηχοτοπίο.

Σε προκαθορισμένα σημεία, ενσωματώνεται ηχητικό και οπτικό υλικό από τις συναυλίες στην Καρλσρούη και το Παρίσι. Μαζί, οι τρεις πόλεις μετασχηματίζονται σε ένα ενιαίο, παλλόμενο και φιλόξενο σώμα, που μας προσκαλεί να ζήσουμε μέσα του. Στην Αθήνα, η ομάδαATLAS – Athens soundscape recordingsεκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από τη Στέγη για να συλλέξει τους ήχους της πόλης που θα ακουστούν στη συναυλία. Η σύλληψη του Atlas οφείλεται στον συνθέτη, μαθηματικό και ερευνητήCarmine Emanuele Cella.

Η συναυλία θα βιντεοσκοπείται και θα προβάλλεται ζωντανά στις άλλες δύο συναυλιακές αίθουσες:ZKM Cube (Καρλσρούη)καιCentre Pompidou (Παρίσι). Το κοινό ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί και οι εικόνες να αναμεταδοθούν ζωντανά.

Ημερομηνία:

13/12/2019

20:30

Τοποθεσία:

Μικρή Σκηνή , Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα

Eισιτήρια:

Κανονικό: 7 € | Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 6 € | Παρέα 10+ άτομα, Ανεργίας, ΑμεΑ & Συνοδός ΑμεΑ: 5 €

Προπώληση:

210900580 |Στο δίκτυο καταστημάτων Public | Στο κατάστημα IANOS της οδού Σταδίου

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.onassis.org

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις