Χριστούγεννα- Στολισμός Βασιλίσσης Σοφίας: Λάμπες φθορισμού... συνοικιακού χασάπικου- Γιατί;.. [pics]

Χριστούγεννα- Στολισμός Βασιλίσσης Σοφίας: Λάμπες φθορισμού... συνοικιακού χασάπικου- Γιατί;.. [pics]

Χριστούγεννα 2019: Ο στολισμός της Βασιλίσσης Σοφίας είναι... άσχημος, ουδόλως χριστουγεννιάτικος και προκαλεί πολλές αντιδράσεις.

Χριστούγεννα 2019: Τις τελευταίες ημέρες, τα εκατομμύρια των Αθηναίων και των επισκεπτών που διέρχονται τη Βασιλίσσης Σοφίας, ίσως έναν από τους ελάχιστους δρόμους της Αθήνας που θυμίζει ευρωπαϊκό βουλεβάρτο, έρχονται αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη.

Ο εναέριος χριστουγεννιάτικος στολισμός παραπέμπει σε νοσοκομείο, σε χασάπικο ή ακόμα στις φωτεινές λάμπες που κρεμάνε στα εξοχικά εστιατόρια για να σκοτώνουν τα κουνούπια...

Αξίζει να σημειωθεί ότι για χρόνια η Β. Σοφίας είχε ως στολισμό ένα έναστρο σύμπαν, το οποίο στο οπτικό του βάθος έδινε μία θαυμάσια εορταστική εικόνα (και αίσθηση).

Τώρα η λεωφόρος στολίστηκε με μια σειρά από μονότονες λάμπες που -μετά βεβαιότητας- δεν παραπέμπουν σε γιορτές...

Πρόκειται για παράλληλες λάμπες που εκπέμπουν ένα θολό γαλάζιο φως. Θυμίζει σήματα μορς, τέλος πάντων τίποτα το εορταστικό... Τίποτα όμως!

Τα social media πήραν φωτιά και πολλοί έψεξαν τον δήμαρχο Αθηναίων γι' αυτή την ατυχέστατη επιλογή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ανέθεσε τον στολισμό της Αθήνας σε 19 ιδρύματα, φορείς, εταιρείες, σωματεία, τα οποία έσπευσαν να «υιοθετήσουν» κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και να αναλάβουν τον φωτισμό τους.

Στόχος του δημάρχου ήταν τα Χριστούγεννα του 2019 και το πέρασμα στο 2020 να είναι πιο λαμπερά από ποτέ και πιο μητροπολιτικά.

Την ευθύνη για τον στολισμό της Β. Σοφίας έχει αναλάβει το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο κάνει την πιο μεγάλη παρέμβαση και έχει αναλάβει τη διαδρομή από το Hilton ως το Σύνταγμα πάνω στον άξονα της Βασιλίσσης Σοφίας.


Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία.

//www.nooz.gr/Multimedia/2019/12/ee0b9d02-d762-48df-b954-ea9db0d196bd.jpg

Για λόγους υπενθύμισης, δείτε και την εικόνα που επικρατούσε πέρυσι.