Χριστούγεννα- Στολισμός Βασιλίσσης Σοφίας: Τι απαντά ο Κώστας Μπακογιάννης

Χριστούγεννα- Στολισμός Βασιλίσσης Σοφίας: Τι απαντά ο Κώστας Μπακογιάννης

Χριστούγεννα- Στολισμός Βασιλίσσης Σοφίας: Για τη φιλοσοφία και τον σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων για τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό στην πόλη, μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και απάντησε σε σχόλια για τον φωτισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Χριστούγεννα- Στολισμός Βασιλίσσης Σοφίας: Όπως εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης, ο Δήμος Αθηναίων αγόρασε τελευταία φορά χριστουγεννιάτικα φώτα το 2003. «Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κέντρο της πόλης παρέμενε υποφωτισμένο, σε κακή κατάσταση και πολύ μεγάλα κομμάτια της Αθήνας ήταν ξεχασμένα, ξεγραμμένα και σκοτεινά».

Για τον λόγο αυτό, ο δήμος απευθύνθηκε σε εταιρείες, ιδρύματα και σωματεία για να αλλάξει η εικόνα «όσο πιο γρήγορα και οικονομικά».

«Ανταποκρίθηκαν δεκαεννιά, υιοθετώντας μεγάλους δρόμους και μεγάλες πλατείες - αυτό μας επέτρεψε για πρώτη φορά να φωτίσουμε δεκάδες δρόμους και πλατείες σε όλη την Αθήνα - Αχαρνών, Λιοσίων, Κάτω Πατήσια, πολλά μέρη πρώτη φορά», τόνισε, σχολιάζοντας και τα ποικίλα σχόλια για τα φώτα στη Βασιλίσσης Σοφίας.

«Έχω ακούσει για "666", για "έργο του διαβόλου", για θρησκευτική ουδετερότητα αλλά έχω γίνει και αποδέκτης πολλών γνήσιων και αυθεντικών παραπόνων», είπε.

«Το Ίδρυμα μας έκανε μια πρόταση τολμηρή. Εμείς το ευχαριστούμε για αυτό - δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα», εξήγησε ο νέος δήμαρχος τονίζοντας πως στόχος είναι να συνδυαστεί το παραδοσιακό με το σύγχρονο.

Κλείνοντας, είπε ότι ο Δήμος αποφάσισε να τοποθετήσει φυσικό δέντρο στο Σύνταγμα, ώστε οι κάτοικοι της πόλης «να θυμηθούν «τα Χριστούγεννα που όλοι αγαπάμε».

Διαβάστε σχετικά:

- Στολισμός Βασιλίσσης Σοφίας 2019: Στην αντεπίθεση το Ίδρυμα Ωνάση για τα καυστικά σχόλια

- Χριστούγεννα 2019: Λάμπες φθορισμού... συνοικιακού χασάπικου στη Β. Σοφίας- Γιατί;.. [pics]