Roxette αποχαιρετώντας την Μαρί Φρέντρικσον: Τα 5 καλύτερα τραγούδια τους που κατέκτησαν τα charts και τις καρδιές μας

Roxette αποχαιρετώντας την Μαρί Φρέντρικσον:  Τα 5 καλύτερα τραγούδια τους που κατέκτησαν τα charts και τις καρδιές μας

Roxette αποχαιρετώντας την Μαρί Φρέντρικσον: Τεράστιες επιτυχίες απίστευτες μπαλάντες και τραγούδια που με τα views στο διαδίκτυο έσπασαν κάθε ρεκόρ.

Roxette αποχαιρετώντας την Μαρί Φρέντρικσον: Δεν είναι τυχαίο ότι οι Roxette αγαπήθηκαν από εκατομμύρια φίλους της μουσικής ανά τον κόσμο. Η παγκόσμια μουσική σκηνή έγινε φτωχότερη με την είδηση του θανάτου της Μαρί Φρέντρικσον, να πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία. Δεν πρέπει να υπήρξε πάρτι στα τέλη των 80’s και μέχρι το φινάλε των 90’s που να μην περιελάμβανε κάποιο τραγούδι των Roxette. Το ντουέτο των Μαρί Φρέντρικσον, και Περ Γκέσλε άφησε ένα μεγάλο στίγμα στην Ιστορία της μουσικής. Όχι  όμως μόνο εκείνης της εποχής. Μεταξύ των τραγουδιών τους που έσπασαν όλα τα... κοντέρ είναι αναμφίβολα το "Listen to your heart" και το τραγούδι "It must have been love".

"It must have been love".
Tο όνομα των Roxette έμελλε να συνδεθεί με μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της δεκαετίας του ’90, όταν οι παραγωγοί της ταινίας «Pretty Woman» ζήτησαν από το συγκρότημα ένα τραγούδι για το soundtrack της ταινίας. Επειδή δεν είχαν χρόνο να ηχογραφήσουν ένα καινούργιο τραγούδι, επέλεξαν το «It Must Have Been Love», αφαιρώντας όμως τους χριστουγεννιάτικους στίχους.

"Listen to your heart"
Δεν υπάρχει κάποιος 40άρης plus που να μην έχει ουρλιάξει με το "Listen to Your Heart". Η ξυπόλητη Marie επί σκηνής, με ένα μαύρο φουστάνι και τίποτα άλλο. Όλος ο υπόλοιπος χώρος καλύπτεται από τις φωνητικές της χορδές. Από την ένταση της φωνής της.

«The Look». 
Tο 1989 για πρώτη φορά όταν κυκλοφορούν το πολύ δημοφιλές single με τίτλο : «The Look». Το single αυτό πέφτει στα χέρια ενός Αμερικανού σπουδαστή, ο οποίος το ηχογραφεί σε κασέτα και το μοιράζει σε μικρούς και μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Minneapolis όταν επιστρέφει στον τόπο του. Σαν αποτέλεσμα οι Roxette έχουν το πρώτο hit single στα Αμερικανικά charts πριν ακόμα ο δίσκος κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το "Dangerous"
Ένα τραγούδι  που μπορεί να μην είναι το καλύτερο του συγκροτήματος αλλά το βάζουμε στη λίστα γιατί έχει μια σύνδεση με την Ελλάδα.  To «Dangerous» περιλαμβάνεται στο δίσκο των Roxette «Look Sharp!», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1988.Πρόκειται για ένα χορευτικό pop/rock τραγούδι, το οποίο έγραψε ο Περ Γκέσλε, πριν την πρώτη περιοδεία των Roxette το 1987 και το οποίο μιλάει για έναν άντρα που έλκεται από ένα επικίνδυνο κορίτσι και μάλιστα που στην αρχή δεν άρεσε και πολύ στην Μαρί Φρέντρικσον. Το τραγούδι , γράφτηκε λίγο πριν την πρώτη περιοδεία των Roxette το 1987. «She's armed, she's extremely dangerous», εμπνευσμένο από μία ταινία δράσης των αρχών της δεκαετίας του 1970. Το video του «Dangerous» γυρίστηκε τον Ιούλιο του 1989 κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας των Roxette στα ερείπια του κάστρου Borgholm στο Öland της Σουηδίας. Λίγο πριν το τέλος του τραγουδιού (στο 03:12) ακούγεται στα ελληνικά η φράση «Σ’ αγαπώ»!
Το Μάιο του 2011 οι Roxette έπαιξαν το «Dangerous» στη συναυλία που έδωσαν στην Αθήνα (στο Terra Vibe).

"Spending My Time"
Όλοι περίμεναν αυτή τη στιγμή στα πάρτι, που θα έκλειναν τα φώτα, να αγκαλιαστούν και να τραγουδήσουν το "Spending My Time" Μια από τις καλύτερες μπαλάντες των Roxette αφιερωμένη στα στην Μαρί Φρέντρικσον:

"Οι φίλοι μου συνεχώς μου λένε
"Η ζωή (θα)* συνεχίζεται"
ο χρόνος θα κάνει να σε ξεπεράσω
Αυτό το ανόητο παιχνίδι της αγάπης
Παίζεις, κερδίζεις μόνο για να χάσειw..."