Φωταγώγηση δέντρου πλατείας Συντάγματος: Φαντασμαγορικό σόου υπό βροχή [pics & vid]

Φωταγώγηση δέντρου πλατείας Συντάγματος: Φαντασμαγορικό σόου υπό βροχή  [pics & vid]

Φωταγώγηση δέντρου πλατείας Συντάγματος: Σε μία λαμπερή τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έδωσε το σύνθημα για τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος και του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Φωταγώγηση δέντρου πλατείας Συντάγματος: Στο κλίμα των Χριστουγέννων μπήκε επισήμως η Αθήνα, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. Ένα δέντρο ύψους 17 μέτρων, το οποίο ήρθε από το Καρπενήσι. Παρά την έντονη βροχόπτωση, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, η οποία φόρεσε τα γιορτινά της.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης είπε: «Η Αθήνα φέτος είναι πιο φωτεινή και πιο λαμπερή παρά ποτέ, με δεκάδες δρόμους και δεκάδες πλατείες που φωτίζονται για πρώτη φορά» και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων και όλους τους δωρητές που έχουν συνδράμει φέτος στον εορταστικό στολισμό. Λίγο πριν ''ανάψει'' το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αστειευόμενος για τις καιρικές συνθήκες, δήλωσε: «βρέξει - χιονίσει, το δέντρο θα φωτίσει».Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος σε μια λαμπερή βραδιά με οικοδέσποινα τη Ζέτα Μακρυπούλια. Το πλήθος των συγκεντρωμένων περίμενε πολλές εκπλήξεις και ένα πλούσιο πρόγραμμα. Στην τελετή συμμετείχαν οι Batala Athens, ενώ οι Athens big band υποδέχθηκαν στη σκηνή την Έλενα Παπαρίζου τον Ίαν Στρατή και την Idra Kayne. Η γιορτή ξεκίνησε με την μπάντα του Δήμου Αθηναίων σε εορταστικό κλίμα, να παίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και σκοπούς. Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια εμπειρία που όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ζήσουν στη χώρα μας. Δείτε το σχετικό βίντεο: