Μια συναυλία – αφιέρωμα για το Θάνο Μικρούτσικο: Με τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου αποφάσισαν να στείλουν τις δικές τους ευχές νέοι και παλιοί φίλοι του που τα ερμήνευσαν, μέσα από μια συναυλία προς τιμήν του αγαπημένου συνθέτη, για το δύσκολο αγώνα που δίνει στο νοσοκομείο με την ελπίδα να βγει νικητής. Στη συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο συμμετέχουν σπουδαίοι μουσικοί που συνεργάστηκαν μαζί του. Το παρών στη σκηνή του Μεγάρου θα δώσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιώργος Μεράντζας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μίλτος Πασχαλίδης.Η συναυλία-αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο και τα τραγούδια του έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στις 20:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Αποσπάσματα από τη βιογραφία του Θάνου Μικρούτσικου θα διαβάσει ο Οδυσσέας Ιωάννου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει αναλάβει ο Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχει 8μελής ορχήστρα. Η προπώληση αρχίζει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου.

Στις 8 Δεκεμβρίου ο Θάνος Μικρούτσικος είχε μιλήσει μέσα από το προφίλ του στο Facebook, δημόσια, για την κατάσταση της υγείας του, γράφοντας: «Ποτέ δεν κρύφτηκα. Μηνύματα έρχονται από πολλούς φίλους που ρωτάνε για την κατάσταση της υγείας μου. Ενάμιση μήνα τώρα βρίσκομαι σ΄ ένα δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύοντας μ΄ ένα ανόητο πυρετό που επιμένει. Σας γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός κι είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σύντομα. “Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι” που λέει και ο αγαπημένος μου Χικμέτ».Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, είχε πει: "Νομίζω ότι αντιμετωπίζω τον καρκίνο με δύναμη, έτσι πρέπει να γίνεται. Η αθλιότητα της χημειοθεραπείας δεν με έχει καταβάλει, νιώθω τυχερός, είμαι και δημιουργικός. Είναι μονόδρομος. Ξυπνάω στις 8 το πρωί και δουλεύω. Μετά τη χημειοθεραπεία βάζω πρόβα 7-9 και ο γιατρός τρελαίνεται. Έχει αποδειχτεί και ιατρικά πως αν δώσεις κατάθλιψη στον καρκίνο είναι το καλύτερό του. Ε, λοιπόν, εγώ θα τον δυσκολέψω όσο μπορώ"