Μητροπάνος Δημήτρης: Είναι ο τραγουδιστής που ξεσήκωσε πολλές φορές τις ψυχές των Ελλήνων. Ο τραγουδιστής που έχει θέση στο πάνθεον των πιο σημαντικών λαϊκών φωνών της χώρας μας. Είναι αυτός που αγαπήθηκε όσο λίγοιγια το συναίσθημα με το οποίο ερμήνευε τα τραγούδια. Είναι το «μικρό βλαχάκι» από ένα χωριό της Καρδίτσας που μας συνεπήρε και θα συνεχίζει να μας συνεπαίρνει, ακόμα κι αν δεν ζει ανάμεσά μας.
Πολλές οι μεγάλες επιτυχίες του και πολλά τα εξαίρετα που τραγούδησε. Μα πέντε από αυτά τα τοποθετούμε στα κορυφαία του.

Ο «Άγιος Φεβρουάριος»
Το 1972 κυκλοφορεί το σπουδαίο μουσικό έργο του Δήμου Μούτση «Άγιος Φεβρουάριος», σε στίχους Μάνου Ελευθερίου. Στην ερμηνεία είναι ο Δημήτρης Μητροπάνος και η Πετρή Σαλπέα αφήνονταςανεξίτηλη τη σφραγίδα τους. Ο Μητροπάνος στην κορυφαία στιγμή του και η Πετρή Σαλπέα να ερμηνεύει άψογα το αινιγματικό τραγούδι «Κομοδίνο».
Ακούμε το γνωστό «Ο χάρος βγήκε παγανιά».

«Κυρά Ζωή»
Το 1974 κυκλοφορεί από την Polygram, ο δίσκος με δώδεκα τραγούδια και μουσικές των: Σπύρου Παπαβασιλείου, Τάκη Μουσαφίρη, Γιώργου Κατσαρού και Νάκη Πετρίδη και στίχους Τάσου Οικονόμου, Πυθαγόρα, Ηλία Λυμπερόπουλου και του Τάκη Μουσαφίρη. Είναι ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Μητροπάνου
Ακούμε το παραπονεμένο «Πες μου που πουλάν καρδιές»

«Η εθνική μας μοναξιά»
Κυκλοφορεί το 1991 και είναι η πρώτη συνεργασία του Μητροπάνου με τον Μάριο Τόκα. Τα θρυλικά «Σ’ Αναζητώ Στη Σαλονίκη», «Μια Στάση Εδώ» και «Θάλασσες» αποτελούν μερικά τα εμβληματικότερα τραγούδια που ερμήνευσε.
Ακούμε το πολυτραγουδισμένο «Σ’ Αναζητώ Στη Σαλονίκη».

«Στου αιώνα την παράγκα»
Ο δίσκος κυκλοφορεί το 1996, και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια δουλειά που σημάδεψε για πάντα την ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Η επιτυχημένη συνεργασία Θάνου Μικρούτσικου, Δημήτρη Μητροπάνου και Μάριου Τόκα έκαναν το μουσικό έργο και από τα πλέον αγαπημένα.
Ακούμε το κορυφαίο «Ρόζα».

«Παρέα μ’ έναν ήλιο»
Το Δεκέμβριο του 1994 κυκλοφορεί από την ΕΜΙ ο δίσκοςκαιξεπερνά τις 100.000 πωλήσεις. Τους στίχους υπογράφει οΦίλιππος Γράψαςκαι τις συνθέσεις οΜάριος Τόκας.
Ακούμε το αξέχαστο, για πάντα «Στα λαδάδικα», στο οποίο υπάρχει κι η φιλική στο συμμετοχή του Χρήστου Νικολόπουλου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις