Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αθήνα: Στην πολυπληθή και πολύωρη συνάντηση συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες, πρόεδροι και διευθυντές θεσμικών φορέων, οργανισμών, απλοί πολίτες που απολαμβάνουν το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», παιδιά του μουσικού Φεστιβάλ Schoolwave που στο πλαίσιο δωρεάς του ΙΣΝ βρέθηκαν να διασκευάζουν Μάνο Χατζιδάκι σε heavy metal υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.«Ο πολιτισμός δεν αφορά τους λίγους. Δεν αφορά κάποιες συγκεκριμένες ελίτ. Αλλά αφορά τα πάντα και όλους» υπογράμμισε η κ. Μενδώνη. Παράλληλα, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα μίλησε για το πρότζεκτ της ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης με τη στήριξη του ΙΣΝ. Τα εγκαίνια, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, αναμένονται στις 25 Μαρτίου 2021.

Αναφορικά με τα εγκαίνια τουΕθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, τα οποία ως γνωστόν προγραμματίζονταν για τον Φεβρουάριο, αναφέρθηκε πως το Μουσείο θαανοίξει δοκιμαστικά, αρχικά, στις 24 του μηνός για μαθητές και κατοίκους της γειτονιάς. Τους πρώτους μήνες πλήρους λειτουργίας του μουσείου, η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε: «Εάν θα ήθελα να κρατήσω κάτι από τη συζήτησή μας σήμερακαι νομίζω εκφράζω όλους μας, είναι ότι ο πολιτισμός δεν είναι κάτι στατικό, είναι κάτι δυναμικό που αλλάζει και εξελίσσεται μαζί μας, με δύναμη μεταμορφωτική και όφελος πολλαπλασιαστικό. Μια αλυσίδα που μας συνδέει με το παρελθόν και μας τραβάει προς το μέλλον. Είναι η μόνιμη έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη αλλά και η διασκευή του Χατζηδάκι σε heavy metal στη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

O πολιτισμός, άλλωστε, δεν (υπ)ακούει σε στερεότυπα. Και εμείς με τη σειρά μας στο ΙΣΝ είμαστε εδώ για να τον ενισχύσουμε, για να δώσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με διαφορετικές εκφάνσεις του, και όχι μόνο σε κάποιους λίγους φιλότεχνους, αλλά σε όλο τον κόσμο. Η συζήτηση για τον πολιτισμό φυσικά δεν κλείνει σήμερα εδώ, αλλά τη συνεχίζουμε καθημερινά όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις