Γιώργος Νταλάρας: Από το φημισμένο Apollo Theater στο Harlem της Νέας Υόρκης, έχει ξεκινήσειμια σειρά συναυλιών – παραστάσεων στην Αμερική. Σ’ αυτή την περιοδεία μοιράζεται τη σκηνή με τον εκ Κρήτης εκρηκτικό Μιχάλη Τζουγανάκη και την Ασπασία Στρατηγού.Στην παράσταση αυτή, παρέα με 6 σολίστες, ερμηνεύει «αλλιώς» αγαπημένα του τραγούδια. Τραγούδια διασκευασμένα γι’ αυτό το σχήμα, διαλεγμένα μέσα απ’ τις μεγάλες του επιτυχίες, αλλά και κάποια απρόβλεπτα, κρυφά τραγούδια, με την έννοια της σχέσης που έχει μ’ αυτά όλα αυτά τα χρόνια και δεν είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Σχέση βιωματική, με γνώση και πάθος και δεν είναι μόνον αυτό. Μαζί του, όπως είπαμε, είναι ο Μιχάλης Τζουγανάκης, σπουδαίος τραγουδοποιός-σολίστας στο λαούτο και ερμηνευτής.


Μαζί με Τζαμαϊκανούς θαυμαστές και τονconcert producer ΚώσταΚαντζόγλου

Γεννήθηκε στην πόλη Beringen, στο Βέλγιο. Η συναναστροφή του ως παιδί, με Βέλγους, Τούρκους, Έλληνες, Μαροκινούς, Πολωνούς, Αιγύπτιους και Ιταλούς ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του: η διαφορετικότητα του καθενός, το ιδιαίτερο χρώμα κι άρωμα της πατρίδας εκφρασμένο μέσα από τις καθημερινές συνήθειες, την εκφορά του λόγου, τις μουσικές καταβολές… Όμως κι αυτός κουβαλούσε μέσα του ένα ολόκληρο νησί, την Κρήτη, κι είχε δίπλα του επτά αδέλφια και δύο γονείς να του το θυμίζουν, ανατρέφοντας τον.


Η αφίσα για το θέατρο Apollo

Με τον Γιώργο Νταλάρα τους συνδέει μια μακριά και εποικοδομητική συνεργασία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και μια βαθιά φιλία. Στη σκηνή μαζί τους η εξαιρετική Ασπασία Στρατηγού και ο νεότατος Αλέξανδρος Τζουγανάκης, μουσικός και ερμηνευτής, γιος του Μιχάλη, που συνεχίζει άξια την παράδοση. Πρόκειται για μια πρωτότυπη αυθεντική παράσταση, πλουτισμένη με αγάπη, μεράκι, με απόσταση επαφής ανάμεσα στους μουσικούς και απόσταση αναπνοής από το κοινό.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου.Είναι γεγονός ότι ο Γιώργος Νταλάρας είναι από τους λίγους μεγάλους που αντέχει όχι μόνο η φωνή του αλλά και η δυνατότητά του να γεμίζει τιςαίθουσες συναυλιών,όπου ταξιδεύει.


Από αριστερά προς τα δεξιά οι:Άννα Νταλάρα,Ασπασία Στρατηγού,Γιώργος Νταλάρας,Κατερίνα Δημάκη (Γενική Πρόξενος στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο, και οΜιχάλης Τζουγανάκης.


Με τον καθηγητήBranislav Djordjevic.Είναι Σέρβος, ζει στην Αμερική και έμαθε ελληνικά μέσα από τα τραγούδια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις