Τζακ ο Αντεροβγάλτης:Με μια νέα τοιχογραφία στο Whitechapel του Λονδίνου, η ιστορικός Hallie Rubenhold σχεδιάζει να αποτίσει φόρο τιμής στις ζωές των γυναικών που δολοφόνησε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ελπίζοντας ότι αυτό θα γίνει αντίβαρο στις οργανωμένες «Jack the Ripper» ξεναγήσεις στην περιοχή. Το πρότζεκτ έχει ήδη τη μη δεσμευτική υποστήριξη των αρχών και τοπικών θεσμών, και η Rubenhold αισιοδοξεί. «Θα γίνει, είναι απλώς θέμα να βρεθεί το κατάλληλο μέρος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Rubenhold έχει κερδίσει το αξίας 50.000 λιρών Αγγλίας βραβείο Baillie Gifford για το βιβλίο της «Οι Πέντε». Σε αυτό, η ιστορικός ξετυλίγει τις ζωές των πέντε «αναγνωρισμένων» από τη σχετική ιστοριογραφία θυμάτων του Αντεροβγάλτη: της Μέρι Αν «Πόλι» Νίκολς, της Άνι Τσάπμαν, της Ελίζαμπεθ Στράιντ, της Κάθριν Ίντοους και της Μέρι Τζέιν Κέλι. Η ιδέα για μια μόνιμη τοιχογραφία προς τιμή αυτών των γυναικών τής ήρθε όταν ο εκδότης της παρήγγειλε μια προσωρινή τοιχογραφία στην οδό Έμπορ στο Whitechapel για να προωθήσει το βιβλίο της.«Εδώ και κάποιο καιρό, ο κόσμος κουβεντιάζει για ένα μνημείο γι' αυτές τις γυναίκες… Το Whitechapel δεν είναι μέρος για να ανεγείρεις άγαλμα. Αλλά μια τοιχογραφία – αυτό είναι. Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Υπάρχει τόση τέχνη δρόμου στο Spitalfields, στο Whitechapel και στο Shoreditch, άρα είναι τόσο πολύ συναφές» τόνισε, μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian. «Οι μπίζνες "Τζακ ο Αντεροβγάλτης" έχουν κάνει ιδιοκτησία τους το Whitechapel και αυτό είναι λίγο αρρωστημένο. Οι οργανωμένες ξεναγήσεις "Τζακ ο Αντεροβγάλτης" είναι πολλές μέσα στη μέρα κι ορισμένες είναι απολύτως φριχτές. Προβάλλουν εικόνες ακρωτηριασμένων γυναικών. Έχει γίνει ένα μέρος στο οποίο τουρίστες απ' όλον τον κόσμο έρχονται για να έχουν μια εμπειρία "Τζακ ο Αντεροβγάλτης". Το όνομά του είναι παντού στο Whitechapel. Δεν θα έπρεπε να θυμόμαστε αυτές τις γυναίκες και με έναν ζωντανό, έντονο τρόπο;».

Να σημειωθεί ότι Τζακ ο Αντεροβγάλτης (Jack the Ripper στα Αγγλικά) είναι το ψευδώνυμο ενός κατά συρροή δολοφόνου, που έδρασε στη φτωχογειτονιά Χουαϊτσάπελ του Ανατολικού Λονδί­νου το 1888. Αποτελεί μία από τις γνωστότερες περιπτώσεις ανεξιχνίαστων εγκλημάτων της Αγγλίας και μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της περίφημης Σκότλαντ Γιάρντ, της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.Η ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη κράτησε έως τις ημέρες μας α­μείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμη, ενώ έχουν διατυπωθεί πάνω από 100 θεωρίες για την ταυτότητά του. Το ψευδώνυμο του αποδόθηκε από μία σειρά υβριστικών επιστολών, που έλαβαν οι αρχές από κάποιον που υπέγραφε ως Τζακ ο Αντεροβγάλ­της και ισχυριζόταν πως ήταν ο δολο­φόνος.Στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη αποδίδονται τουλάχιστον πέντε φόνοι εκδιδομένων γυναικών, που έγιναν από τις 31 Αυγούστου έως τις 9 Νοεμβρίου 1888 στην περιοχή Χουαϊτσάπελ του Ανατολικού Λονδί­νου. Όλα τα θύματα του Τζακ του Αντερο­βγάλτη δολοφονήθη­καν ενόσω αναζητούσαν πελάτες στο δρόμο. Ο λαιμός τους ήταν κομμένος και τα σώματά τους ακρωτηριασμένα με τέτοιο τρόπο, που φανέρωνε ότι ο δολοφόνος είχε πείρα των κανόνων τής ανατομίας.