Μαξ φον Σίντοφ:Πέθανε, σε ηλικία 90 ετών, ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Ο Εξορκιστής» Μαξ φον Σίντοφ.

Ο σουηδός ηθοποιός γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1929 Είχεεμφανιστεί σε πολλές ταινίες, τόσο στη Σουηδία, όσο και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν,ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Για την ερμηνεία του στην ταινία Πελέ ο κατακτητής, κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερου ηθοποιού και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Επίσης, προτάθηκε για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά,και δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα για τις ταινίες Ο Εξορκιστής και Hawaii. Στην τηλεόραση, έχει εμφανιστεί στη σειρά Game of Thrones στον ρόλο του Three-Eyed Raven,ενώ είχεδώσει τη φωνή του και σε ένα επεισόδιο των The Simpsons.

Η έβδομη σφραγίδα

Ισως η πιο σημαντική του στιγμή ήτανΗ Έβδομη Σφραγίδα (Det sjunde inseglet) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1957 στη Σουηδία.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο του Μπέργκμαν "Ζωγραφιά στο ξύλο". Η ταινία απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 1957. Ο τίτλος αποτελεί αναφορά στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

Όταν υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό

ΟΜαξ φον Σίντοφ υποδύθηκε με επιτυχία και τον Ιησού στην ταινία «Η ωραιότερηιστορία του κόσμου» παραγωγής 1965

Περισσότερα σε λίγο…