Θάνος Μικρούτσικος – «Εμπάργκο»:Το «Εμπάργκο» εγκαινιάζει τη συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τον ποιητή Άλκη Αλκαίο, με τον οποίο συνεργαζόταν επί πέντε χρόνια για την επιλογή των τραγουδιών, επιλέγοντας μέσα από περισσότερα από 40 μελοποιημένα ποιήματα. Ο δίσκος – σταθμός στην καριέρα του Θάνου Μικρούτσικου, που είχε εξαντληθεί από τα ράφια των δισκοπωλείων, κυκλοφόρησε το 1982 και θεωρείται ως ένα από τα πλέον αριστουργηματικά έργα του, επανακυκλοφορεί. Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Μαρία Δημητριάδη, ο Βλάσης Μπονάτσος, ο Κώστας Καράλης, ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μανώλης Μητσιάς, στο περίφημο Πιρόγα ή «Ερωτικό», όπως το ξέρουν όλοι που έμελλε να γίνει ένα από τα πιο διαχρονικά ελληνικά τραγούδια και μετρά πάνω από 10 επίσημες επανεκτελέσεις, και που ο Θάνος Μικρούτσικος σε συνέντευξή του είχε πει: « Υπάρχει ένα πεντάστιχο που το θεωρώ την καλύτερη ερωτική στροφή στην ελληνική ερωτική ποίηση. Λέει: «Το καραβάνι τρέχει μες στη σκόνη/ και την τρελή σου κυνηγάει σκιά/ πώς να ημερέψει ο νους μ’ ένα σεντόνι/ πώς να δεθεί η Μεσόγειος με σκοινιά/ αγάπη που σε λέγαμ’ Αντιγόνη»…

Στον δίσκο περιλαμβάνεται και ένα κομμάτι που ο πολυσχιδής και καταξιωμένος συνθέτης αγαπούσε πολύ, το «Κακόηθες Μελάνωμα», το οποίο, μάλιστα, συνήθιζε να αυτοσχεδιάζει στο πιάνο όταν το παρουσίαζε σε συναυλίες.

Το «Εμπάργκο» κυκλοφορεί σε πολυτελή έκδοση, με τους στίχους όλων των τραγουδιών και σημείωμα του Θάνου Μικρούτσικου, ενώ στο tracklist περιλαμβάνεται ως bonus ένα από τα τραγούδια που δεν μπήκαν στην πρώτη έκδοση του δίσκου, το «Spleen», το οποίο κυκλοφόρησε στην επόμενη έκδοση, το 2008.

Παράλληλα, η Panik Records κυκλοφορεί και το «Ανθολόγιο», μία συλλογή με 13 από τις καλύτερες ηχογραφήσεις του Θάνου Μικρούτσικου στην CBS – Sony Music, από τις αρχές έως και τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Μεταξύ άλλων, περιέχει το «Ερωτικό» στην πρώτη εκτέλεση με τον Μανώλη Μητσιά, το «Ένας Νέγρος Θερμαστής Από το Τζιμπουτί» με τον Βλάση Μπονάτσο, καθώς και τα «Ψάξε Στ’ Όνειρό Μας» και «Ήτανε Μια Χώρα» με την Χαρούλα Αλεξίου.