Κορονοϊός Αστεροσκοπείο Αθηνών:Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την πρόληψη της διάδοσης του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν οι πρωινές και οι βραδινές επισκέψεις – ξεναγήσεις στα Κέντρα Επισκεπτών Θησείου και Πεντέλης έως και τις 31 Μαρτίου.Οι ήδη προγραμματισμένες επισκέψεις από σχολεία και άλλες ομάδες θα μεταφερθούν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες μετά από συνεννόηση με τα Κέντρα.

ΚΠΙΣΝ: Τροποποίηση προγράμματος

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τροποποιεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του -προληπτικά λόγω της επιδημίας του κορονoϊού- ως εξής:

  • Ακυρώνεται η συναυλία του Philip Glass Ensemble που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 30/03 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.
  • Για λόγους προστασίας των ευπαθών ομάδων, ακυρώνονται από σήμερα 10 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες οι δράσεις που απευθύνονται σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Συγκεκριμένα:
  • Τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για άτομα 65+
  • Το πρόγραμμα «Άθληση στην τρίτη ηλικία»
  • Το πρόγραμμα «Άσκηση και Μνήμη»

Επίσης, περιορίζεται στο ήμισυ ο αριθμός των συμμετοχών σε όλα τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του ΚΠΙΣΝ. Επιπροσθέτως, περιορίζεται σε δέκα άτομα ο αριθμός των επισκεπτών που μπορούν να συμμετέχουν σε μία ξενάγηση στους εσωτερικούς χώρους τους ΚΠΙΣΝ. Τονίζεται ότι στο ΚΠΙΣΝ έχουν ήδη ληφθεί μέτρα προστασίας για τον κορoναϊό, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη διάθεση αντισηπτικής γέλης, την τακτική απολύμανση των επιφανειών εργασίας και των αντικειμένων κοινής χρήσης καθώς και την αραίωση των τραπεζιών στους κλειστούς χώρους εστίασης ώστε να τηρείται η απόσταση του ενός μέτρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΚΠΙΣΝ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο μιας νέας τροποποίησης του προγράμματος των εκδηλώσεών του αν παραστεί τέτοια ανάγκη.


Αναβάλλεται τοCoachella

Το Coachella, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του πλανήτη, αναβάλλεται λόγω κορονοϊού. Η διοργανώτρια εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα ότι το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην έρημο της νότιας Καλιφόρνιας, αναβάλλεται για τα Σαββατοκύριακα 9-11 και 16-18 Οκτωβρίου, εξαιτίας της φονικής εξάπλωσης του νέου ιού. Το Coachella αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 10 και 17 Απριλίου με headliners τους Travis Scott, Rage Against The Machine και Frank Ocean. Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει και όπως αναφέρει το TMZ οι νέες πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι 9 και 16 Οκτωβρίου. Όταν πλέον η κατάσταση θα έχει σταθεροποιηθείκαι η απειλή θα έχει περάσει.Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ενώ 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το νέο φονικό ιό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις