Κορονοϊός Μουσεία:Με τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου να είναι κλειστά εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορoνοϊού σε όλο τον κόσμο, είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον πλούσιο κόσμο μερικών από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου σε ένα διαδικτυακό περίπατο αλλά και μέσα από τις ανοιχτές συλλογές τους. Μην αρκεστείτε μόνο στον περίπατο, αλλά βρείτε και τα ειδικότερα αντικείμενα των συλλογών που σας ενδιαφέρουν τα οποία κρύβουν πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Βρετανικό Μουσείο – Λονδίνο

Με περισσότερες από 60 αίθουσες ανοιχτές σε μια διαδικτυακή επίσκεψη, το Βρετανικό μουσείο με τις συλλογές του να αριθμούν εκατομμύρια πολύτιμα αντικείμενα και έργα τέχνης από όλο τον κόσμο, αποτελεί ένα φάρο πολιτισμού. Να σημειώσουμε ότι στο βρετανικό μουσείο μέχρι σήμερα βρίσκονται τα γλυπτά του Παρθενώνα που απέσπασε από την Ακρόπολη ο λόρδος Έλγιν και η Ελλάδα δε θα σταματήσει να διεκδικεί με κάθε νομικό τρόπο.

Κάνετε εδώ τη διαδικτυακή σας βόλτα

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης – Νέα Υόρκη

Είναι από τα διασημότερα σύγχρονα μουσεία του πλανήτη και οφείλει την ίδρυσή του σε ιδιωτική πρωτοβουλία το 1870, από μία ομάδα ανθρώπων που θέλησαν να δημιουργήσουν ένα ινστιτούτο τέχνης, αντίστοιχο με τα ευρωπαϊκά. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια έργα τέχνης από όλους τους πολιτισμούς και όλες τις χρονικές περιόδους της γης. Η ελεύθερη ψηφιακή συλλογή του έχει περισσότερες από 375.000 εικόνες, ενώ η παροχή δεδομένων υπάρχει για περισσότερα από 420.000 μουσειακά αντικείμενα.

Μπορείτε να κάνετε εδώ την διαδικτυακή επίσκεψη στο μουσείο

Μουσείο του Λούβρου – Παρίσι

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στην Ευρώπη και ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο, το Λούβρο, παρουσιάζει σε διαδικτυακούς περιπάτους μοναδικές πτέρυγες των συλλογών του που περιέχουν αριστουργήματα από όλους σχεδόν τους πολιτισμούς, ενώ στους τοίχους του οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν περισσότερα από 35.000 έργα τέχνης από τα 445.000 εκθέματα παγκόσμιας κληρονομιάς.

Κάντε την online επίσκεψη από εδώ

Πηγή:elculture

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις