Καθώς τα πολιτιστικά ιδρύματα, μουσεία και χώροι τέχνης συνεχίζουν να κλείνουν σε όλο τον κόσμο μετά την έκρηξη της εξάπλωσης του κορονοϊού, υπάρχουν και τα καλά νέα που προέρχονται από την ανατολική Ασία: τα μουσεία στην Κίνα και τη Νότια Κορέα ανοίγουν εκ νέου μετά από τιςδιαδικασίες καραντίνας, αφού όπως φαίνεται έχει περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Περισσότερα από 10 μουσεία και γκαλερί στη Σαγκάη, όπως το Μουσείο Τέχνης της Κίνας, το Power Station of Art στη Σαγκάη, καθώς και το Μουσείο της Σαγκάης, έχουν ανοίξει ξανά για το κοινό, σύμφωνα με τις τοπικές ειδήσεις. Αυτή είναι και ηπρώτη φορά που ανοίγουν από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν η ηπειρωτική Κίνα μπήκε σε καραντίνα με συνολικό κλείσιμο υπηρεσιών και οργανισμών.

Φυσικά υπάρχουν περιορισμοί για κάθε μέρος, με τουςπερισσότερους νααπαιτούν από τους επισκέπτες να υποβάλουν τον κωδικό τους για την υγεία – ένα σύστημα QR με εντολή του κράτους που παρακολουθεί το επίπεδο κινδύνου ενός ατόμου σε κλίμακα κόκκινου-κίτρινου-πράσινου-κατά την είσοδο. Το Μουσείο της Σαγκάης, το οποίο στεγάζει μια συλλογή παγκόσμιας κλάσης αρχαίων κινεζικών έργων τέχνης, περιορίζεται σε 2.000 επισκέπτες ανά ημέρα και μόνο 300 ανά πάσα στιγμή. Οι επισκέπτες θα μετρούνται για τηθερμοκρασίατους κατά την είσοδο, και θα πρέπει να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους.

PSA Announcement of Reopening Dear visitors, Power Station of Art will reopen to the public since March 13, 2020. We promised that the museum will take regular disinfection according to the disinfection regulations, and all the staff members will be working with their green health code and properly wear a mask. During the period of epidemic prevention and control, the museum will implement regulations as the article above suggests. All above mentioned goes into effect immediately. In the special time, for the public health and your own safety, please understand and observe the regulations above. Wish you all a pleasant visit! Power Station of Art March 12, 2020

A post shared by Power Station Of Art 上海当代艺术博物馆 (@powerstationofart) on

Παρόμοιες πολιτικές εισόδου ισχύουν στον Power Station of Art, όπου ο συνολικός αριθμός επισκεπτών περιορίζεται στους500 ημερησίως και οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται εκ των προτέρων μέσω του καναλιού WeChat του μουσείου. Το μουσείο έχει επίσης δημιουργήσει έκτακτες περιοχές καραντίνας σε κάθε όροφο. Όπως αναφέρεται άνοιξαν επίσης και η γκαλερί Edouard Malingue, η Art + Shanghai Gallery και το ArtCN. Η γκαλερί Danysz θα ανοίξει σύντομα με ραντεβού από την επόμενη εβδομάδα.

Στη Νότια Κορέα, το Εθνικό Μουσείο Μντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στη Σεούλ έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στις 23 Μαρτίου. Ωστόσο, άλλα μουσεία στην πρωτεύουσα, όπως το Μουσείο Τέχνης της Σεούλ και το Μουσείο Τέχνης Leeum της Samsung, παραμένουν κλειστά.Χθες, ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι έχει περάσει η «κορύφωση της επιδημίας» και ότι ο αριθμός των περιπτώσεων μειώνεται.Η χώρα είχε σχεδόν 81.000 περιπτώσεις και σχεδόν 3.200 θανάτους μέχρι σήμερα.Οι υπάλληλοι στη Νότια Κορέα, η ασιατική χώρα που πλήττεται σκληρότερα από την Κίνα, ανέφεραν και αυτή την εβδομάδα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αναρρώνουν έχει ξεπεράσει τον αριθμό των νέων υποθέσεων για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις